Apšaudes rezultātā slēgts Zaporižjas atomelektrostacijas kodolreaktors

Krievijas karaspēka veiktās apšaudes dēļ ir apturēts viens no diviem Zaporižjas AES reaktoriem, ceturtdien, 1.septembrī, atsaucoties uz Ukrainas valsts uzņēmumu Energoatom, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Saistībā ar kārtējo Krievijas spēku veikto apšaudi Zaporižjas atomelektrostacijas teritorijā tika aktivizēta avārijas aizsardzība, un piektais energobloks tika izslēgts, Telegram  vietnē paziņoja  Energoatom.

Energoatom pārstāvji piebilda, ka «sestais energobloks turpina darboties Ukrainas energosistēmā» un piegādā elektroenerģiju elektrostacijas vajadzībām.

Apšaudes dēļ tika bojāta arī elektroapgādes līnija, ko izmanto elektrostacijas vajadzībām, un tā rezultātā nācās iedarbināt palīgģeneratorus.

Tikmēr Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) misija ir devusies ceļā uz atomelektrostaciju Krievijas kontrolētajā Enerhodaras pilsētā, neraugoties uz ziņām par intensīvu apšaudi, kas norisinās Zaporižjas AES teritorijā, informē Reuters.

Lasiet arī: Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras delegācija dodas uz Zaporižjas AES

SAEA vadītājs Rafaels Grosi (Rafael Grossi) sacīja, ka delegācija esot informēta par «pastiprinātu militāro aktivitāti šajā teritorijā», bet turpina pieturēties pie plāna apmeklēt atomelektrostaciju un tikties ar tās darbiniekiem.

«Šajā reģionā ir palielinājusies militārā aktivitāte. Esam tik tālu nonākuši un mēs neapstāsimies,» sacīja Grosi.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas