Novembra iesākumā gaidāmi rudenīgi laikapstākļi

Vietām līs, nedēļas otrajā pusē vējš kļūs brāzmaināks – vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Tas arī brīdina, ka nokrišņu ietekmē upēs paaugstināsies ūdenslīmenis.

Trešdien būs lielākoties mākoņains un lietains laiks. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Temperatūra, kas vēl no rīta pieturēsies +7…+11 grādu (pēc Celsija) robežās, dienas gaitā sāks pazemināties, vakarā sasniedzot +4…+7 grādus.

Darba nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāk – naktīs gaisam vietām atdziestot līdz +1…+6 grādiem.

Tomēr pakāpeniski sāks pastiprināties vējš.

Tikmēr sestdien pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, līs plašākā teritorijā, vējš būs brāzmaināks, un paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +5 grādu atzīmi. Svētdien laiks būs sauss un mierīgs, tomēr gaiss kļūs vēsāks.

Tāpat kā nedēļas izskaņā, arī nākošās nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība, kas nesīs pelēcīgu un lietainu laiku.

***

Oktobris bijis mitrs, nokrišņu ietekmē upju notece palielinājās, vairākos upju baseinos tā bija lielāka nekā ilggadīgi vidējā novērotā šajā periodā.

Tuvākajās dienās gaidāmi nokrišņi, upēs paaugstināsies ūdenslīmenis, atsevišķos posmos tas svārstīsies.

Atsevišķos upju baseinos šonedēļ iespējama palieņu un zemāko vietu applūšana.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā atsevišķos posmos ūdenslīmenis svārstījās – no Daugavpils līdz Jēkabpilij ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…2 cm. Parējās Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…33 cm diennaktī.

Gaujā pie Valmieras un Carnikavas ūdenslīmenis pazeminājās par 1…4 cm, bet pie Siguldas paaugstinājās par 2 cm diennaktī. Parējās Gaujas baseina upēs tas paaugstinājās par 3…34 cm diennaktī. Salacas baseina upēs ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…16 cm diennaktī.

Lielupē no Mežotnes līdz Slokai ūdenslīmenis paaugstinājās par 2…10 cm diennaktī. Mēmelē, Mūsā pie Bauskas, Viesītē, Misā un Bērzē ūdenslīmenis paaugstinājās par 2…49 cm, bet Svētē un Tērvetē ūdenslīmenis pazeminājās par 16…23 cm diennaktī.

Kurzemes upēs nokrišņu ietekmē ūdenslīmenis paaugstinājās. Ventā no Leckavas līdz Vendzavai tas kāpa par 4…37 cm diennaktī. Imulā un Užavā ūdenslīmenis paaugstinājās par 18…29 cm. Straujāk – Bārtā pie Dūkupjiem un Durbē, kur ūdenslīmenis paaugstinājās par 40…66 cm diennaktī. Irbē pie Vičakiem ūdenslīmenis pazeminājās par 11 cm.

Otrdienas, 31.oktobra, rītā ūdens temperatūra upēs, ezeros un ūdenskrātuvēs bija 3…9 grādi, savukārt Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē nomērīti 4…7 grādi, mums ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas