Šonedēļ gaidāmi intensīvi nokrišņi un brāzmains vējš

Atkusnis arī turpināsies jaunnedēļ. Visā Latvijas teritorijā brīžiem līs, kā arī gaisa temperatūra gan dienās, gan naktīs pieturēsies 0…+8 grādu robežās. Rezultātā sniega sega turpinās samazināties, informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs  (LVĢMC).

“Jāņem vērā, ka šajā laikā no netīrītajiem jumtiem gaidāma sniega un lāsteku krišana! Un upju hidroloģiskā situācija būs sarežģīta, tāpēc aicinām sekot līdzi situācijas attīstībai! Ciklonu ietekmē arī vējš atsevišķās dienās būs brāzmains, otrdien visā valsts teritorijā brāzmās sasniedzot 15-19 m/s! Ir iespējamība, ka nedēļas nogalē uz svētkiem vietām uzsnigs, kā arī termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes,” teikts LVĢMC paziņojumā.

Nedēļas sākumā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Pirmdien, 18.decembrī, dienā vien vietām gaidāms neliels lietus.

Naktī uz otrdienu, valsts teritorijai pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu. Dienas gaitā mākoņi pakāpeniski no rietumiem izklīdīs un arī lietus mitēsies. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš. Pirmdien dienas gaitā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, bet otrdien jau visā Latvijā tas būs brāzmains, jūras piekrastē sasniedzot pat 20-22 m/s! Vietās, kur vējš būs lēnāks, veidosies migla un pasliktināsies redzamība! Gaisa temperatūra daudzviet kā dienu laikā, tā arī nakts stundās būs +1…+7 grādi, norāda LVĢMC.

Atlikušajās darbdienās laika apstākļi būtiski neuzlabosies. Visā valsts teritorijā palaikam gaidāmas lietus, vietām pat līs ilgstoši, līdz ar to tas pastiprinās hidroloģisko situāciju.  Arī vējš saglabāsies brāzmains, īpaši jūras piekrastē. Pastāv iespējamība, ka dažviet uz Ziemassvētkiemtemperatūra nedaudz pazemināsies un no jauna uzsnigs. Noturīgs sals, sniega segas izveidošanās un saglabāšanās vairāk iespējama valsts austrumu rajonos.

Nedēļa Lietuvā | Baltkrievijas iedzīvotājiem apturēta uzturēšanās atļauju izsniegšana; prezidents paraksta 2024.gada valsts budžetu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas