Raidījums: Nepatieso medicīnas diagnožu lieta saistīta ar valsts valodas pārbaudēm

Kriminālprocess par nepatiesām psihiatrijas diagnozēm sākts saistībā ar mēģinājumiem atbrīvoties no latviešu valodas pārbaudēm, kas jākārto Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem, pirmdien, 7.augustā, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

LTV minēto apstiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Tikmēr

raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kriminālprocesā apcietināta ārste, psihiatre Marina Loseviča,

kura praktizē gan privātajā klīnikā Dzintari, gan arī Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC), kā arī pasniedz Latvijas Universitātē. RNPC sīkāk notikušo nekomentē.

KNAB norāda, ka konkrētais kriminālprocess sākts šā gada 13.jūnijā un tas ir saistīts ar iespējamu vairākkārtēju nepatiesu medicīnas diagnožu noteikšanu, lai pacienti varētu iegūt atzinumu par atbrīvojumu no valsts valodas prasmes pārbaudes veselības stāvokļa dēļ.

Šis atzinums ir bijis nepieciešams iesniegšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, lai attiecīgās personas varētu saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Kā ziņots, KNAB iepriekš aizturējis vairākas personas kriminālprocesā par vairākkārtēju patiesībai neatbilstošu medicīnas diagnožu noteikšanu apmaiņā pret labumiem.

Kāda medicīnas darbiniece, iespējams, vairākkārtēji pacientiem noteikusi patiesībai neatbilstošas diagnozes apmaiņā pret prettiesisku labumu, aģentūra LETA uzzināja birojā.

Lai ar kriminālprocesuālām metodēm pārbaudītu iestādes rīcībā esošo informāciju, KNAB 13.jūnijā sāka kriminālprocesu par prettiesisku labumu pieņemšanu, ja to izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks, kurš nav valsts amatpersona.

2.augustā KNAB veica kriminālprocesuālās darbības vairākos objektos un aizturēja piecas personas. Kriminālprocesā kopumā sešām personām ir tiesības uz aizstāvību.

Lasiet arī: Maskavas nama jaunā vadība plāno no ēkas noņemto uzrakstu atjaunot

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas