Ukraina atbrīvojusi stratēģiski svarīgu apmetni; Krievijas raķešu triecienā Ukrainas Poltavas apgabalā divi mirušie

Pirmdien, 28.augustā, Ukraina paziņojusi, ka tās karaspēks ir atbrīvojis Robotines apmetni dienvidaustrumos un cenšas virzīties tālāk uz dienvidiem, veicot pretuzbrukumu Krievijas spēkiem, vēsta Reuters.

Militāristi citējuši aizsardzības ministra vietnieci Hannu Maliāru, kura teikusi:

“Robotine ir atbrīvota.”

Apkaime atrodas desmit kilometrus uz dienvidiem no frontes pilsētas Orihivas Zaporožjes reģionā, pie svarīga ceļa uz Tokmaku, Krievijas okupēto ceļu un dzelzceļa mezglu. Tokmakas ieņemšana būtu nozīmīgs pavērsiena punkts.

Ukrainas ziņojumi par Robotines atgūšanu, kurus Krievija nav apstiprinājusi, parādījušies pēc tam, kad plašsaziņas līdzekļos tika atspoguļota nesen notikusī sanāksme, kurā piedalījās NATO augstākā līmeņa militārie vadītāji un Ukrainas ģenerālis,

kurā viņi apsprieduši iespējamo Ukrainas militārās stratēģijas pārskatīšanu.

Ukrainas spēki cīnās arī pret Krievijas karaspēku Ukrainas austrumos. Maliāra kaujas situāciju austrumos raksturpjusi kā “ļoti karstu”. Viņa piebildusi, ka pagājušajā nedēļā Ukrainas spēki ir atguvuši vienu kvadrātkilometru ap Bahmutu, bet Krievijas karaspēks nav guvis panākumus.

Reuters arī ziņo, ka naktī uz pirmdienu, 28.augustu, notikušajā Krievijas raķešu uzbrukumā, kas skāra augu eļļas rūpnīcu Ukrainas centrālajā Poltavas apgabalā, tika nogalināti divi cilvēki, tā ziņojis gubernators Dmitrijs Lunins un prezidenta amatpersona.

Lunins Telegram rakstījis, ka nogalināti divi cilvēki, divi cilvēki tikuši nogādāti slimnīcā un vēl divu cilvēku atrašanās vieta neesot zināma.

Tikmēr Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Andrijs Jermaks Telegram ziņojis, ka

cilvēki strādājuši nakts maiņā.

Naktī uz svētdienu, 27.augustu, Krievija sāka gaisa uzbrukumu Ukrainai, raidot raķetes virs citām valsts ziemeļu un centrālajām daļām, tā, atsaucoties uz varas iestādēm, ziņo Reuters. Kijivas apgabala gubernators Ruslans Kravčenko pavēstījis, ka svētdienas uzbrukumā kādā no rajoniem raķetes atlūzu dēļ ievainoti divi cilvēki un 10 ēkas bojātas.

Lasiet arī: PMLP gatavojas sūtīt aicinājumus pamest valsti tiem Krievijas pilsoņiem, kuri nebūs darījuši neko sava uzturēšanās statusa sakārtošanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas