Latvijas Golfa federācija apturējusi Krievijas vicepremjeres Goļikovas ģimenes atvases dalību junioru čempionātā

Latvijas Golfa federācija ir apturējusi Krievijas vicepremjeres Tatjanas Goļikovas ģimenes atvases Marijas Hristenko dalību junioru čempionātā, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) Panorāma.

Tas darīts, kamēr noskaidros situāciju par sportistes pilsonību. Aptuveni 14 gadus vecā jauniete ir vicepremjeres Goļikovas vīra dēla meita.

Par sporta nozari atbildīgā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apstiprina, ka lūgs situāciju izvērtēt saviem kolēģiem no iekšlietu nozares, klāsta Panorāma.

Kā liecina Hristenko ieraksti soctīklos, viņa dzīvojot Spānijā un pārstāvot gan Latviju, gan Krieviju. Latvijas rangā viņa ir 50. pozīcijā un parādās ar Krievijas karodziņu, taču Eiropas rangā viņa pārstāv Latviju. Abās vietnēs norādīts Jūrmalas golfa klubs.

Iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) padomnieks komunikācijas jautājumos Andrejs Vaivars LTV norādīja, ka

gadījumā, ja nepilngadīgai personai ir dubultpilsonība, no kurām viena ir Krievijas pilsonība, tad drošības dienestiem ir iespēja izvērtēt, vai šī Latvijas pilsonība savulaik ir iegūta leģitīmi, vai viss ir noticis korekti.

Valsts drošības dienesta (VDD) pārstāvji LTV sacīja, ka minētās personas dienestam ir zināmas, savukārt konkrētais gadījums neesot saistīts ar tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai. “VDD atbilstoši savai kompetencei pastāvīgi iegūst un analizē informāciju par riskiem Latvijas nacionālajai drošībai, tajā skaitā ar Krievijas varas eliti saistītu personu aktivitātēm mūsu valstī.”

LTV izdevās sazināties ar golfa spēlētājas māti Anastasiju Dzehu, kas apsver iespēju tiesāties ar federāciju par aizliegumu meitai piedalīties sacensībās.

Sportistes māte apliecināja, ka Hristenko joprojām ir arī Krievijas pase. Sportistes māte LTV arī pauda, ka meitenes tēvs ir Krievijas pilsonis un ir sankciju sarakstā, bet jauniete nekad nav dzīvojusi kopā ar tēti.

Lasiet arī: Navaļnijam piespriež 19 gadu cietumsodu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas