Avārijā Krievijas kodoldegvielas ražotnē viens bojāgājušais

Kodoldegvielas ražotnē Urālu kalnos apmēram 1600 kilometrus uz austrumiem no Maskavas ir notikusi avārija, kurā gājis bojā viens cilvēks, piektdien paziņoja Krievijas varas iestādes.

“Incidents tika ātri lokalizēts un nerada nekādus riskus iedzīvotājiem,” piektdien savā Telegram kanālā paziņoja Krievijas valsts atomenerģijas korporācija Rosatom. Avārijas laikā nenotika radiācijas noplūde.

Rosatom paziņoja, ka Urālu Elektroķīmijas kombinātā piektdienas rītā radās plīsums cilindrā, kurā bija apmēram viens kubikmetrs vājināta urāna.

Samazinoties spiedienam, viens strādnieks tika nāvējoši ievainots. Citi strādnieki pēc medicīniskas apskates tika nosūtīti mājās, un viņu dzīvība un veselība nav apdraudētas, teikts oficiālā paziņojumā presei.

Publicētajā dokumentā teikts, ka vājinātā urāna radioaktivitāte ir nepilni 60% no dabiskā urāna radioaktivitātes.

Mērījumos pēc avārijas netika konstatēta radiācijas līmeņa paaugstināšanās. Amatpersonas izmeklē, kāpēc notika spiediena samazināšanās urāna konteinerā.

Urālu Elektroķīmijas kombināts atrodas slēgtajā pilsētā Novouraļskā 50 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Jekaterinburgas.

Šajā kombinātā tika ražota pirmā padomju kodoldegviela. Tagad šī ražotne ir daļa no Krievijas valsts atomenerģijas korporācijas Rosatom, kurai arī pieder monopoltiesības uz atomelektrostaciju būvniecību un darbināšanu Krievijā. 

Lasiet arī:Ukrainas izlūkdienesta vadītājs nevairās no atklātības

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas