Bahmuta turpina turēties; rietumi sola ieročus

Krievijas algotņi paziņojuši, ka pēc ilgstošām un asiņainām kaujām kontrolē vairāk nekā 80% no Bahmutas teritorijas, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ukrainas armijas vadība nav komentējusi krievu paziņojumus, bet norādīja, ka tās spēki joprojām turas pretī niknajiem uzbrukumiem pilsētā, kurā pirms kara dzīvoja 70 tūkstoši iedzīvotāju. Vāgnera grupa ir bijusi pirmajās rindās Krievijas mēnešiem ilgajos centienos ieņemt Bahmutu. Ilgstošās ierakumu kaujas un nepārtrauktās artilērijas apšaudes, kas rada milzīgus zaudējumus abās pusēs, likušas salīdzināt situāciju Bahmutā ar 2.pasaules karu.

Vāgnera grupas īpašnieks Jevgēņijs Prigožins norādījis, ka viņa spēki turpina ielenkt Bahmutu. Prigožins kāda krievu militārā blogera publicētajā video sacīja: “Lielākā daļa Bahmutas, vairāk nekā 80%, tagad ir mūsu kontrolē, tostarp arī administratīvais centrs, fabrikas, noliktavas, pilsētas pārvaldes ēkas.”

Krievijas ieliktenis Doneckas apgabalā Deniss Pušilins ziņojis, ka Ukrainas spēki esot iespiesti stūrī. Krievijas ziņu aģentūras citēja Pušilinu: “Pilsētas rietumu daļās, kur viņu vienības atrodas ierakumos, viņiem nav citas iespējas kā vien nākt uz priekšu un padoties.”

Ukrainas armijas austrumu militārā grupējuma pārstāvis Serhijs Čerevatijs savukārt sacīja, ka

situācija Bahmutā tiek kontrolēta, un piebilda, ka Kijiva nepieļautu savu karavīru nonākšanu aplenkumā.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara atzina, ka Bahmuta karadarbībā ir saņēmusi galveno triecienu, tomēr Krievijas spēki kopumā ielu kaujās ukraiņiem zaudē, tādēļ sākuši vienkārši iznīcināt atlikušās ēkas un infrastruktūru.

Kijiva norādījusi, ka krievu sakaušanai nepieciešami vairāk un modernāki ieroči. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba mikrobologošanas vietnē Twitter rakstīja, ka no ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena (Antony Blinken) saņēmis apstiprinājumu par spēcīgu ASV atbalstu. Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau), uzņemot ukraiņu delegāciju, otrdien, 11.aprīlī, solīja jaunas ieroču un munīcijas piegādes.

Lasiet arī: Doneckā turpinās kaujas; ASV meklē nopludināto dokumentu avotu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas