Princis Harijs uzvar tiesas prāvā saistībā ar britu tabloīdu veikto telefona uzlaušanu

Londonas Augstākā tiesa piektdien, 15.decembrī, atzina, ka princis Harijs ir bijis telefona uzlaušanas un citas nelikumīgas informācijas vākšanas, ko veikuši britu tabloīdi, upuris, un piešķīra viņam 140 600 mārciņu (163 651 eiro) lielu kompensāciju. Princis bija iesūdzējis tiesā Mirror Group Newspapers (MGN), laikrakstu Daily Mirror, Sunday Mirror un Sunday People izdevēju, ziņo Reuters.

Princis Harijs kopā ar aptuveni 100 citiem prasības iesniedzējiem, tostarp aktieriem, sporta zvaigznēm, slavenībām un personām, kas saistītas ar augsta līmeņa amatpersonām, iesniedza prasību tiesā saistībā ar apsūdzībām par telefona uzlaušanu un nelikumīgu informācijas vākšanu laika posmā no 1991. līdz 2011.gadam.

Harijs apgalvojis, ka MGN 15 gadus, sākot no 1996.gada, vajāja viņu un nelikumīgas informācijas vākšanas rezultātā laikrakstos tika publicēti vairāk nekā 140 raksti, lai gan tiesā tika izskatīti tikai 33 no tiem.

Spriedumā tiesnesis Timotijs Fankūrs (Timothy Fancourt) konstatēja, ka

15 no 33 izskatītajiem rakstiem ir tapuši telefona uzlaušanas vai citas nelikumīgas informācijas vākšanas rezultātā, raksta Reuters.

Viņš secinājis, ka nelikumīgas darbības laikrakstos bija plaši izplatītas, un par to bija informēti redaktori, lai gan lielākā daļa valdes locekļu par to neesot zinājuši.

MGN preses pārstāvis spriedumu atzinis, norādot, ka tas sniedz uzņēmumam nepieciešamo skaidrību, lai pārvarētu pirms daudziem gadiem notikušo. Pārstāvis atvainojās par vēsturiskajiem pārkāpumiem, uzņemoties atbildību un apstiprinot, ka atbilstoša kompensācija tiks izmaksāta.

Princis Harijs Augstākajā tiesā izskata četras lietas, tostarp MGN lietu. Viņš ir arī, ieguvis tiesības nodot, tiesā līdzīgu lietu par telefona uzlaušanu pret laikrakstu Associated Newspapers, kas izdod laikrakstus Daily Mail un Mail on Sunday. Turklāt tiesā tiks izskatītas arī apsūdzības par News Corp News Group Newspapers, kas ir izdevējs laikrakstam The Sun, prettiesisku rīcību.

Jūnijā Princis Harijs kļuva par pirmo augsta ranga britu karaļnama pārstāvi 130 gadu laikā, kurš sniedz liecības tiesā.

Lasiet arī: BNN pēta | Ukrainas kara nogurums ir iestājies, un tas Putinam ir izdevīgi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas