Nedēļa sāksies ar atkusni un slapjdraņķi

Pirmdien, 22.janvārī, kā dienas, tā arī nakts laikā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Naktī tie vietām atnesīs nelielus nokrišņus, savukārt dienā, sākot no rietumiem, Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona – teritorijas lielākajā daļā būs novērojams sniegs, slapjš sniegs, rietumos arī lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vietām austrumu un centrālajos rajonos gaidāma atkala, tāpēc atsevišķos posmos ceļi būs īpaši slideni! Lai gan vējš mēreni līdz mēreni stipri pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem, tas dienas laikā visā valstī brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet no dienas vidus piekrastē sasniegs līdz pat 20-22 m/s! Naktī gaiss atdzisīs līdz +1…-4 grādi, austrumu rajonos būs aukstāk, -5…-7 grādi, tomēr dienā gaiss iesils līdz -2…+4 grādi, norāda sinoptiķi.

Turpmākajās dienās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi, tos turpinās ietekmēt vairāku ciklonu darbība –

saules starus ieraudzīsim vien brīžiem, palaikam sagaidīsim nokrišņus un izjutīsim brāzmaināku vēju, kas būs stiprāks tieši piekrastes rajonos un dominēs no dienvidiem. Ieplūstot nedaudz siltākam gaisam, lielākoties gaidāms lietus un slapjš sniegs, taču dažviet vēl uzsnigs. Īpaša uzmanība nokrišņiem jāpievērš trešdien, jo vietām tie būs stipri. Gan naktīs, gan dienās maksimālā un minimālā gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, termometra stabiņš lielākoties pieturēsies 0…+5 grādu robežās, tik dažviet austrumu rajonos tas var noslīdēt par kādu grādu zemāk.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas nogalē spiediens paaugstināsies un laiks kļūs labvēlīgāks – nokrišņi mitēsies un vējš kļūs lēnāks. Lai gan drēbes paliks sausākas un sejā nesitīsies vējš, atkal gaisa temperatūra pazemināsies un lielākajā valsts daļā sasniegs mīnusus.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | ECT noraida prezidenta atraitnes sūdzību; Davosā tiekas prezidents un “Deutsche Bank” vadītājs

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas