Valsts prezidents pauž bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP). 

To prezidents atzinis, pirmdien, 27.novembrī, iepazīstoties ar Rīgas Centrālcietuma apstākļiem un IeVP darbību šajā ieslodzījuma vietā, informē prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Cietuma apmeklējuma laikā Valsts prezidents tikās ar IeVP priekšnieku Dmitriju Kaļinu un Rīgas Centrālcietuma priekšnieku Raivi Runci, kuri sniedza ieskatu cietuma darbībā. Pārrunāti jautājumi par ieslodzīto resocializāciju, nepieciešamību pēc atbilstoša atalgojuma IeVP darbiniekiem un lielo vakanču skaitu.

Valsts prezidents norādījis, ka, iepazīstoties ar darba apstākļiem Rīgas Centrālcietumā un darba specifiku, ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu IeVP.

Vienlaikus Rinkēvičs esot novērtējis IeVP izvirzīto attīstības vīziju – laikmetīgi cietumi drošākai sabiedrībai.

Prezidents uzsvēris, ka IeVP īsteno divas visas sabiedrības drošībai būtiskas misijas – sodu izpildi un personas sagatavošanu atbildīgai un aktīvai līdzdalībai sabiedrībā pēc soda izpildes. Efektīva sodu politika nav iespējama bez soda izpildes organizācijas. Rinkēvičs akcentējis, ka šim uzstādījumam ir nepieciešami izglītoti un motivēti darbinieki, atbilstoša infrastruktūra, bet tāpat arī sabiedrības iesaiste kā brīvprātīgā atbalsta sniedzējiem vai sociālajiem uzņēmējiem.

Lai iepazītu IeVP darbinieku darba ikdienu, prezidents apmeklējis Centrālcietuma Dežūrdaļu, Uzņemšanas nodaļu un uzrauga posteni. Savukārt, lai gūtu priekšstatu par ieslodzīto dzīvošanas apstākļiem, Rinkēvičs apmeklēja Īslaicīgās brīvības atņemšanas korpusu un 4.korpusu, kur aplūkoja ieslodzīto kameras, sporta zāli, bibliotēku un citas cietuma telpas, kā arī novērtēja ieslodzīto darba un izglītības iespējas.

Lasiet arī: Par noziegumiem pret valsti plāno atstāt vienīgi cietumsodu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas