Kremlis: ASV tanki un raķetes nepalīdzēs Ukrainai mainīt situāciju kaujas laukā

Otrdien, 26.septembrī, Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs komentēja tālās darbības rādiusa raķešu ATACMS un tanku Abrams piegādi Ukrainai, norādot, ka šādas piegādes nemainīs situāciju Ukrainas kaujas laukā, uzsverot, ka Krievijas bruņotie spēki nepārtraukti pielāgojas jaunu ieroču izmantošanai, vēsta Reuters.

Reaģējot uz Zelenska ziņām par ASV ražoto Abrams tanku ierašanos Ukrainā, Peskovs mazināja to nozīmi, norādot, ka, lai gan Abrams tanki ir nopietni ieroči, tos var iznīcināt kaujas laikā, līdzīgi kā citus Rietumu tankus, kas piegādāti Ukrainai. Viņš uzsvēra, ka konfliktā nevienu tanku nevar uzskatīt par neievainojamu un teicis, ka

“šie [Abrams] arī degs”.

“Amerikāņi turpina palielināt savu tiešo iesaisti šajā konfliktā, bet, protams, ar katru reizi mūsu militārie spēki uzlabo savas prasmes un tehniskās iespējas, lai cīnītos pret šīm raķetēm,” teicis Peskovs.

Pagājušajā piektdienā, 22.septembrī, NBC News ziņojis, ka ASV amatpersonas atklājušas, ka ASV Ukrainai piegādās tālās darbības rādiusa raķetes ATACMS. Gan Baltais nams, gan Pentagons atturējās komentēt šo ziņojumu, kā arī neapstiprināja un nenoliedza, vai pagājušajā ceturtdienā Zelenskim apmeklējot Pentagonu, tika pārrunāta ATACMS raķešu piegāde.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien, 25.septembrī, paziņoja, ka Ukrainā ir ieradušies ASV ražotie Abrams tanki. Viņš ar šo ziņu dalījās lietotnē Telegram, norādot, ka tie tiek gatavoti Ukrainas brigāžu pastiprināšanai. Tomēr

konkrēts ieradušos tanku skaits netika atklāts.

Šo reaktīvo amerikāņu tanku ierašanās ir atbilde uz ilgstošu Ukrainas lūgumu. Vašingtona janvārī piedāvāja vairāk nekā 30 šādu tanku. Papildu Abrams tankiem Eiropas valstis Ukrainai jau ir sagādājušas vairākus Vācijā ražotus Leopard un vairākus britu Challenger.

Lasiet arī: Vašingtonā Zelenskis uzrunā Kongresu un Baidenu par militāro palīdzību

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas