Ukraina veic raķešu uzbrukumu Krimai

Ukraina trešdien, 13.septembrī, veikusi zīmīgu uzbrukumu jūras mērķiem un ostas infrastruktūrai Krimā pret Krievijas Melnās jūras floti. Krievija ziņojusi, ka Ukraina izšāva desmit raķetes un trīs bezpilota laivas, izraisot lielu ugunsgrēku Sevastopoles kuģu būvētavā, ievainojot 24 cilvēkus, tā, atsaucoties uz Maskavas ievēlētā gubernatora vēstīto, raksta BBC.

Tiek ziņots, ka uzbrukumā ir bojāts liels desanta kuģis Minsk un zemūdene Rostov-on-Don. Tiek uzskatīts, ka uzbrukumā Ukraina izmantoja Rietumu piegādātās spārnotās raķetes, tādējādi tas bija

viens no tās nozīmīgākajiem triecieniem flotei.

Ukrainas militārā izlūkošana apstiprināja triecienus, bet neatklāja precīzus izmantotos līdzekļus. Ukrainas gaisa spēku vadītājs Mikola Oleščuks Telegram pateicās saviem pilotiem, liekot noprast, ka tika izmantotas Lielbritānijas raķetes Storm Shadow vai Francijas kruīza raķetes SCALP, kuru darbības rādiuss ir lielāks nekā iepriekš izmantotās.

Nesenais Ukrainas raķešu uzbrukums Krievijas Melnās jūras flotei, kas radīja ievērojamus postījumus kuģiem,

Maskavā radījis nopietnas bažas par tās gaisa aizsardzības sistēmu.

Krievija apgalvo, ka ir pārtvērusi septiņas raķetes un iznīcinājusi visus trīs bezpilota kuģus, kas tika izmantoti uzbrukumā.

Incidents uzsver notiekošo cīņu par kontroli pār Krimu, ko Krievija 2014.gadā nelikumīgi anektēja. Ukraina ir vairākkārt paziņojusi par savu nodomu galu galā atgūt kontroli pār pussalu, un šī nav pirmā reize, kad tā ir vērsusies pret Sevastopoli un Melnās jūras floti.

Tikmēr tiek ziņots, ka Krievijas bezpilota lidaparāti ir uzbrukuši Ukrainas graudu ostai Izmailā pie Donavas. Uzbrukuma rezultātā izcēlies ugunsgrēks, un nodarīti ievērojami postījumi ostas infrastruktūrai. Saskaņā ar Odesas apgabala gubernatora Oleha Kipera teikto Telegram, uzbrukumā tika ievainoti seši cilvēki, vairākas dronu grupas tika izšautas uz Izmailas rajonu, nodarot postījumus gan ostai, gan citām civilajām struktūrām.

Lasiet arī: Kims Čenuns beidzot tiekas ar Putinu Krievijā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas