Kariņš maija otrajā pusē sasaucis Noziedzības novēršanas padomes sēdi

Saistībā ar sabiedrībā bažas raisījušajiem vardarbības gadījumiem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 26.maijā sasaucis Noziedzības novēršanas padomes sēdi, to premjers pavēstīja pirmdien, 8.maijā pēc koalīcijas sanāksmes.

Kariņš atzīmēja, ka sabiedrībā bažas ir raisījuši divi savstarpēji nesaistīti vardarbīgi notikumi Jēkabpilī un Imantā.

No atbildīgo ministriju, iestāžu pārstāvjiem padomes sēdē tiks sagaidīti priekšlikumi, kas būtu jāmaina, lai mazinātu cēloņus un šādu notikumu atkārtošanos, norādīja valdības vadītājs.

Kā ziņots, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar pusaudžu izplatīto iniciatīvu pulcēties Imantas mikrorajonā, lai reaģētu uz 5.maijā notikušo vienaudža piekaušanu.

Lielākā daļa pusaudžu ir nopratināti, un šie bērni ir vecumā no 13 līdz 15 gadiem,

taču izmeklēšanas darbības turpinās, tostarp, pusaudžu pašu uzņemto video kā pierādījumu nostiprināšana.

Iepriekš vēstīts, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja. Par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 – par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.

Lasiet arī: Pēc pusaudžu izrēķināšanās Imantā atsevišķi skolēnu vecāki pastiprināti kontrolē savu atvašu došanos uz skolu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas