Smiltēns, visticamāk, zaudēs Saeimas priekšsēdētāja amatu

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), visticamāk, zaudēs amatu, jo viņa pārstāvētā politiskā partiju apvienība Apvienotais saraksts (AS) nestrādās jaunajā valdībā, preses konferencē pieļāva Jaunās vienotības (JV) frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edmunds Jurēvics.

Viņš norādīja, ka “būtu dīvaini”, ja Valsts otrās augstākās amatpersonas amatā strādātu kāds, kas nav koalīcijā. “Amatos ir jābūt tiem, kas vēlas strādāt,” uzsvēra Jurēvics.

Kā ziņots, pie nākamās valdības veidošanas

pirmdien turpinās strādāt JV, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Progresīvie, piektdien, 1.septembrī, preses konferencē kopā ar citiem JV politiķiem paziņoja Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa (JV).

Šāds paziņojums seko pēc tam, kad Apvienotais saraksts (AS) pavēstīja, ka ir nolēmis nepievienoties JV, ZZS un Progresīvo valdībai.

Siliņa piebilda, ka “durvis zināmā mērā ir joprojām atvērtas” tām partijām, kas ir gatavas nolikt malā savus ideoloģisko uzstādījumus un vienoties par darāmo.

Taču nav laika līdz šim piedzīvotām “tukšām runām un garām tango dejām” koalīcijas veidošanā, uzsvēra premjera amata kandidāte.

Siliņa uzsvēra, ka ir partijas, – ar to domājot JV, ZZS un Progresīvos -, kas vēlas strādāt un uzņemties atbildību par sabiedrībā sasāpējušo jautājumu risināšanu. Topošās valdības veidotāji gatavi strādāt pie drošības apdraudējumu novēršanas, kā arī tādu sociālo izaicinājumu risināšanas kā Sadales tīklu tarifu un hipotekāro kredītu procentu likmju pieaugums.

Komentējot AS atteikšanos strādāt valdībā, premjera kandidāte akcentēja, ka tā “ir vēsturiski unikāla situācija Latvijas politikā, jo pat daļai Apvienotā saraksta politiķu nav īsti saprotams, kāpēc viņi tā izlēmuši”.

Lasiet arī: JV paziņo par jaunās koalīcijas sastāvu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas