Riši Sunaka valdības pārveide: Deivids Kemerons iecelts ārlietu ministra amatā

Pārsteidzošā kārtā Riši Sunaks (Rishi Sunak) iecēla Deividu Kemeronu (David Cameron) par jauno ārlietu ministru, veicot būtiskas pārmaiņas valdības rindās, cenšoties mazināt viņa Konservatīvās partijas deficītu sabiedriskās domas aptaujās. Kemerons, bijušais premjerministrs, kurš 2016.gadā pēc Breksita referenduma atkāpās no amata, pievienosies Lordu palātai, pirmdien, 13.novembrī, ziņo Politico.

Riši Sunaks valdības pārkārtošanu sāka pirmdien, atlaižot iekšlietu sekretāri Svellu Breivermani (Suellu Braverman). Iekšlietu ministrijā Breivermani nomainīs Džeimss Kleverlijs (James Cleverly), kurš līdz šim ieņēma ārlietu ministra amatu.

Deivida Kemerona negaidītā atgriešanās valdībā pirmdien izraisīja satraukumu Vestminsterā un Konservatīvajā partijā. Tas ir rets gadījums, pirmais kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem, kad bijušais premjerministrs ieņem amatu nākamā premjerministra kabinetā.

Reaģējot uz viņa iecelšanu amatā, Deivids Kamerons apsolīja Apvienotās Karalistes atbalstīt sabiedrotos, stiprināt partnerattiecības un nodrošināt spēcīgu valsts nostāju. Neraugoties uz iepriekšējām domstarpībām,

Kemerons pauda uzticību premjerministra Riši Sunaka vadībai

un apstiprināja viņa apņemšanos sniegt ieguldījumu valsts drošībā un labklājībā kā spēcīgas komandas daļai gaidāmajās vispārējās vēlēšanās.

Lai gan abi tiek uzskatīti par toriju centristiem, Kamerons un Sunaks 2016.gada Breksita referendumā bija pretējās pusēs. Kamerona reputācija, kurš kritizēja pašreizējā premjerministra lēmumus, 2021.gadā cieta lobēšanas skandāla dēļ. Viņa ārpolitikas vēsture, tostarp “zelta laikmets” ar Ķīnu, ir pretrunu avots dažu konservatīvo vidū.

Lasiet vairāk: Riši Sunaks kļūst par Lielbritānijas premjerministru

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas