Ukrainas augstākais komandieris saka, ka Krievijas mērķis ir līdz 9.maijam ieņemt Časivjaru

Ukrainas augstākais komandieris ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis svētdien, 14.aprīlī, paziņoja, ka Krievijas spēku mērķis ir līdz 9.maijam ieņemt Časivjaras pilsētu, tādējādi gatavojoties svarīgai cīņai par kontroli austrumos, kur Krievija koncentrē savus uzbrukumus, ziņo Reuters.

Pašlaik galvenā uzmanība tiekot koncentrēta uz rietumiem no okupētās Bahmutas, un pēc Časivjaras ieņemšanas tiek plānots virzīties uz Kramatorsku, sacīja Sirskis,

Kijivas brigādes pagaidām atturot uzbrukumus pie Časivjaras; tās ir saņēmušas munīciju, dronus un elektroniskās kaujas ierīces, viņš paziņoja “Telegram”.

“Draudi joprojām ir pamatoti, ņemot vērā to, ka

Krievijas augstākā militārā vadība ir izvirzījusi saviem karaspēkiem uzdevumu līdz 9.maijam ieņemt Časivjaru,” viņš sacīja, neprecizējot sīkāk.

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs, sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja, ka svētdien apmeklējis Ukrainas vienības austrumu frontē un raksturoja situāciju kā “saspringtu”, Krievijai mēģinot gūt panākumus apgabalos uz rietumiem no Bahmutas.

“Neskatoties uz ienaidnieka skaitlisko pārsvaru, mēs efektīvi izjaucām šos plānus, pateicoties aizstāvju drosmei, sagatavotībai un profesionalitātei,” viņš rakstīja.

Krievija 9.maiju atzīmē ar lielu militāro parādi Sarkanajā laukumā, ko pārrauga prezidents Vladimirs Putins.

Prezidents Volodimirs Zelenskis svētdienas nakts uzrunā teica: “Situācija frontē šāda karsta kara laikā vienmēr ir sarežģīta. Bet šajās dienās – un it īpaši Doneckas frontē – tā kļūst arvien grūtāka.”

Robs Lī (Rob Lee), Ārpolitikas pētniecības institūta vecākais pētnieks, uzsvēra Časivjaras stratēģisko nozīmi, jo tā atrodas labi aizsargājamā augstienē, brīdinot, ka, ja Krievija ieņems pilsētu,

tā varētu paātrināt savu virzību dziļāk uz Doneckas reģionu gaidāmās vasaras ofensīvas ietvaros.

Lī uzsvēra, ka, lai gan Krievijas spēkiem, lai ieņemtu pilsētu, vēl ir jāšķērso kanāls, tie jau ir sasnieguši kanālu uz dienvidaustrumiem no Časivjaras, savukārt “tūlītēja munīcijas piegāžu palielināšana varētu izrādīties kritiski svarīga”.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Zelenskis Viļņā mudina uz NATO uzaicinājumu; Lietuva vēlas Eiropas vienošanos par Palestīnas atzīšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas