Krievijas Vagner karaspēks ir atgriezies Ukrainā

Vairāki simti Krievijas grupējuma Vagner algotņi atkal parādījušies Ukrainas frontes līnijās, cīnoties dažādu Krievijas militāro vienību sastāvā konflikta austrumu frontē, trešdien, 27.septembrī, tā, atsaucoties uz augsta ranga Ukrainas militārpersonas pulkveža Serhija Čerevatija teikto, vēsta Politico.

Ukrainas Austrumu karaspēka grupas komandiera vietnieks stratēģiskās komunikācijas jautājumos pulkvedis Serhijs Čerevatijs ir paziņojis, ka “Vāgnerieši neslēpjas”. Algotņi tika atklāti novēroti, kas liek domāt, ka viņu nolūks varētu būt bijis iebiedēt Ukrainas spēkus, Čerevatijs teicis, pieminot, ka grupējums kā organizācija tiek uztverta, kā novājināta un ka daļa tās kaujinieku ir pārvirzīti uz Āfriku, lai nopelnītu vairāk, bet

mazāk veiksmīgie ir atgriezušies Ukrainā.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas izlūkdienesti rūpīgi uzrauga situāciju kaujas laukā Donbasā, kur izvietoti Vāgnerieši, brīdinot, ka viņi par viņiem zinot visu.

Pulkvedis, komentējot algotņu atgriešanos Ukrainā, norādīja, ka Vagner kaujinieki vairs netiek uzskatīti par bīstamiem un tie, kuri atgriezušies esot “sliktā garastāvoklī”, jo pilnībā apzinās, ar kādiem izaicinājumiem viņiem nāksies saskarties Ukrainā.

Vagner algotņi Ukrainā karoja līdz pat maijam, ieņemot karā smagi cietušo Bahmutas pilsētu Doņeckas reģionā. Pēc iekšējiem nemieriem, tostarp neveiksmīgas Prigožina vadītās sacelšanās jūnijā, daudzi Vagner kaujinieki devās uz Baltkrieviju vai tika nosūtīti uz Āfrikas valstīm. Traģiskā kārtā Prigožins gāja bojā lidmašīnas katastrofā augustā.

Saskaņā ar Ukrainas Nacionālā pretošanās centra datiem septembrī Baltkrievijā bija palikuši mazāk nekā 1 000 Vagner algotņu. Aptuveni 200 no viņiem, kā ziņots, strādāja par instruktoriem Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas speciālajās vienībās, bet

pārējie atteikušies tikt vervēti.

Vagner grupējuma Telegram kanālos par Ukrainu bija klusums, tā vietā koncentrējoties uz ziņām no Baltkrievijas, Nigēras un Mali.

Lasiet arī: Lietuvas ministrs: Vagneriešu skaits Baltkrievijā samazinās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas