Ārlietu ministrs drošības dēļ dzēsis kontu lietotnē TikTok

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paziņojis mikroblogošanas vietnē Twitter, ka viņš drošības apsvērumu dēļ ir dzēsis savu kontu lietotnē TikTok, jo Ārlietu ministrija liedz viedierīcēs, kurās instalēti tās e-pasti, izmantot šo aplikāciju.

Jau ir ziņots, ka, bažījoties par datu drošību, Kanādas valdība no otrdienas aizliegusi lietotni TikTok visos valdības telefonos un citās ierīcēs.

TikTok pieder kompānijai ByteDance, kas ir saistīta ar Ķīnas valdību.

Rietumi pēdējā laikā pievērš arvien lielāku uzmanību šai aplikācijai saistībā ar bažām par to, cik liela piekļuve Pekinai ir lietotāju datiem. TikTok aplikācija tiks dzēsta no visām Kanādas valdībai piederošajām ierīcēm, un ierīču lietotājiem būs aizliegts to lejupielādēt nākotnē. Šāds lēmums pieņemts, jo secināts, ka TikTok rada nepieņemamu risku privātumam un drošībai, paziņoja valdība.

Lai gan nav pierādījumu par valdības datu pārkāpumiem, kas saistīti ar lietotni, valdība brīdināja, ka

TikTok datu vākšanas metodes nodrošina ievērojamu piekļuvi tālruņa saturam.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) pagājušajā nedēļā aizliedza sociālo platformu TikTok darbinieku izmantotajās oficiālajās ierīcēs. ASV Baltā nama administrācija pirmdien, 27.februārī, deva federālajām aģentūrām 30 dienas, kuru laikā ir jānoņem lietotne TikTok no visām to darbinieku oficiālajām ierīcēm, īstenojot ASV Kongresa pērn pieņemtu lēmumu par šīs lietotnes aizliegumu.

Lasiet arī: EK aizliedz TikTok lietošanu darba viedtālruņos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas