Francijā aizturēts Krievijas oligarhs Kuzmičevs

Krievijas magnāts Aleksejs Kuzmičevs ir aizturēts Francijā uz nopratināšanu saistībā ar iespējamu izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, naudas atmazgāšanu un starptautisko sankciju pārkāpšanu, otrdien, 31.oktobrī, paziņoja Francijas Finanšu prokuratūra, vēsta Reuters.

Prokuratūra ziņoja, ka veicot izmeklēšanu, tika veiktas kratīšanas Kuzmičeva rezidencē Parīzē un Vidusjūras Vāra reģionā, apstiprinot pirmdien, 30.oktobrī, Francijas laikrakstā Le Monde ziņoto.

Kuzmičevs tika aizturēts pirmdien un otrdien joprojām bija apcietinājumā.

Kuzmičeva advokāts Filips Blanšē (Philippe Blanchetier) atteicās sniegt komentārus.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija būs gatava palīdzēt aizstāvēt Francijā aizturētā Krievijas pilsoņa Alekseja Kuzmičeva tiesības, tiklīdz Parīze sniegs detalizētu informāciju par šo lietu “un, protams, ja aizturētais to vēlēsies.”

Francijas muitas aģenti pērn konfiscēja oligarha 27 metrus garo jahtu La Petite Ourse, īstenojot Eiropas Savienības sankcijas par viņa sakariem ar prezidentu Vladimiru Putinu. Šis solis izraisīja juridisku cīņu starp varas iestādēm un Kuzmičevu, kurš savulaik bija viens no galvenajiem Krievijas Alfa Bank akcionāriem.

Lasiet vairāk: Maskava konfiscēs ES aktīvus, ja Brisele izmantos iesaldētos Krievijas līdzekļus Ukrainai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas