Īlons Masks: X/Twitter turpmāk varētu būt aiz "maksas sienas"

Miljardieris Īlons Masks (Elon Musk) pirmdien, 18.septembrī, tiešraidē translētā sarunā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, paziņojis par savu nodomu ieviest nelielu ikmēneša maksu visiem savas sociālo mediju platformas X (iepriekš Twitter) lietotājiem, ziņo Politico.

Īlons Masks paskaidrojis, ka platformas X maksas ieviešana ir vienīgais līdzeklis, “kā cīnīties ar milzīgām botu armijām”, lai aizsargātu platformu pret viltus kontiem, kas pastiprina naidīgu saturu. Viņš uzskata, ka

abonēšanas maksa apgrūtinātu botus,

liedzot tiem iespēju izveidot vairākus kontus.

Masks neprecizējis precīzu ikmēneša maksu, bet minējis plānus ieviest zemāka līmeņa cenu opciju, kas atšķirtos no X pašreizējās premium abonēšanas maksas, kas sākas no aptuveni deviņiem eiro mēnesī.

Sarunā ar Izraēlas premjerministru Masks apspriedis mākslīgā intelekta radītās problēmas un nepieciešamību apkarot antisemītismu un naida runu savā sociālo mediju platformā X. Viņš atklājis, ka X ir aptuveni 550 miljoni lietotāju, kuri ik dienas izveido 100 līdz 200 miljonus ierakstu, atzīstot, ka daži no šiem ierakstiem esot “nedraudzīgi”.

Maskam 2022.gada oktobrī par 44 miljardiem ASV dolāru iegādājoties Twitter, platformā tika veiktas būtiskas izmaiņas, tostarp mainīts zīmols uz X, pārstrukturēta uzņēmuma vadība un ieviesti premium abonementi.

Lasiet arī: Irāna atbrīvo piecus amerikāņus vēsturiskā apmaiņā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas