Drošības situācija dažādos Ēģiptes reģionos ir atšķirīga; ministrija aicina būt piesardzīgiem

Saistībā ar situācijas eskalāciju pēc teroristiskā grupējuma Hamās uzbrukuma Izraēlai Ārlietu ministrija vērš Latvijas valstspiederīgo uzmanību par ceļošanu uz Izraēlas un Palestīniešu teritoriju kaimiņvalstīm Tuvo Austrumu reģionā,  informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM atzīmē, ka drošības situācija dažādos Ēģiptes reģionos ir atšķirīga. Ņemot vērā gan Ēģiptes bruņoto spēku īstenoto pretterorisma operāciju, gan eskalāciju Gazas joslā, ĀM stingri aicina ceļotājus individuāli neapmeklēt Sīnāja pussalas ziemeļdaļu. Lielākās Ēģiptes kūrortpilsētas atrodas Sīnāja pussalas dienvidu daļā, uz ko pašlaik ceļošanas ierobežojumi neattiecas. Taču kopumā Ēģiptē pastāv terorisma draudi. Iespējami uzbrukumi tūristiem, tostarp pludmalēs un citās atpūtas zonās.

ĀM Ēģiptē aicina izmantot tikai uzticamas tūrisma aģentūras, kas tūrisma maršrutus saskaņo ar atbildīgajām varasiestādēm.

Ministrija aicina izvairīties no individuālas ceļošanas pa sauszemi visā valsts teritorijā, jo īpaši no došanās uz attāliem apgabaliem Sahāras tuksnesī.

Nestabilās drošības situācijas reģionā un Ēģiptes noteikto pārvietošanās ierobežojumu dēļ, ĀM aicina neapmeklēt teritorijas 50 kilometru attālumā no robežas ar Lībiju un Sudānu. Ceļojumu ierobežojums neattiecas uz tūrisma objektiem Abu Simbelā.

Lai gan drošības situācija Jordānijā saglabājas stabila, valstī pastāv terorisma draudi. Ņemot vērā nedrošo situāciju reģionā, ministrija aicina neapmeklēt Jordānijas pierobežas teritoriju ar Sīriju.

Uzturoties Jordānijā, kā arī Ēģiptē, ĀM aicina rūpīgi sekot valsts un tiesībsargājošo iestāžu norādījumiem un plašsaziņas līdzekļos sniegtajai informācijai. Ministrija iesaka ceļotājiem izvairīties no demonstrāciju, kā arī citu publisku vietu apmeklēšanas, kur pulcējas liels skaits cilvēku.

Drošības situācija Libānā var strauji mainīties, īpaši valsts pierobežas reģionos ar Sīriju un Izraēlu. ĀM brīdina bez pamatotas vajadzības pašlaik Libānu neapmeklēt, jo īpaši valsts dienvidu reģionus. Valstspiederīgos, kuri ir Libānas teritorijā, ĀM aicina izceļot.

ĀM vērš uzmanību, ka Latvijai nav diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības Jordānijā un Libānā, tādēļ ĀM iespējas sniegt atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem šajās valstīs ir ierobežotas.

Ņemot vērā situācijas dinamiku, ĀM aicina saglabāt piesardzību un rūpīgi sekot informācijai par ceļošanas ieteikumiem ministrijas mājaslapā un sociālajos tīklos.

Lasiet arī: ES ministri sola stingrāku imigrācijas politiku

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas