VID sācis 201 kriminālprocesu par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis kopumā 201 kriminālprocesu par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu, trešdien žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektores vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Tostarp šogad ir sākti 87 kriminālprocesi, bet 2022.gadā – 114 kriminālprocesi.

Kopumā kopš sankciju ieviešanas 8396 gadījumos muita ir liegusi pārvietot pāri robežai sankcijām pakļautās preces.

Kopš sankciju ieviešanas muita ir veikusi 184 972 kravu dokumentu kontroles un 6027 kravu fiziskās kontroles.

Zukuls stāstīja, ka sankcijām ir pakļautas vairāk nekā 4500 Krievijas preces un vairāk nekā 1300 Baltkrievijas preces.

Eksportā uz Krieviju sankciju pārkāpumos starp biežāk konstatētajām precēm Zukuls minēja elektroierīces, iekārtas un darbmašīnas, transportlīdzekļu rezerves daļas, metālizstrādājumus un luksusa transportlīdzekļus. Savukārt importā no Krievijas visbiežāk starp sankcijām pakļautajām precēm ir lopbarība, koksnes kurināmais, kokmateriāli, saplāksnis un kosmētika, ķermeņa, matu un sejas kopšanas līdzekļi. 

Zukuls informēja, ka, iebraucot Eiropas Savienībā, kravas no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī valstīm, kuras varētu tikt izmantotas sankciju apiešanai, veido 35,4% no visām kravām,

bet izbraucot no Eiropas Savienības – 51,5% no visām kravām. 

Tāpat Zukuls minēja, ka muita turpina arī citu pārkāpumu novēršanu, tostarp šogad astoņos mēnešos ir aizturēti 6,65 miljoni kontrabandas cigarešu, 6780 litru naftas produktu, 866 litri alkohola, kā arī konstatēti 59 skaidras naudas ievešanas gadījumi un 92 gadījumos konstatēta narkotisko vielu ievešana. 

Lasiet arī: Krievijas pilsoņiem būs papildu laiks valsts valodas pārbaudījuma nokārtošanai

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas