Darba nedēļas sākums nesīs nokrišņus un pērkona negaisu

Otrdien, 2.aprīli, valsts teritorijai pietuvosies jauns aktīvs ciklons no dienvidrietumiem, tādēļ darba nedēļa iesāksies ar nokrišņiem bagātu un vējainu laiku,vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Debesis virs Latvijas klās mākoņi, vien vietām austrumos tie izklīdīs. Dienas laikā vietām rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, kā arī pērkona negaiss. Naktī pūtīs austrumu puses vējš, bet priekšpusdienā, sākot no jūras piekrastes, vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pastiprināsies līdz mērenam, vakarā jūras piekrastē tas būs brāzmains, vēsta LVĢMC.

Laiks vēl būs patīkami silts – dienā lielākajā valsts daļā gaiss iesils līdz +13…+18 grādiem, siltākam gaisam saglabājoties Latgalē, tur +18…+21 grāds, bet Kurzemē gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz +7…+12 grādiem. 

Sinoptiķi norāda, ka trešdien ciklona darbība būs jūtama vēl vairāk. Debesis klās mākoņi, kas visā valsts teritorijā nesīs nokrišņus. Naktī gaidāms galvenokārt lietus, slapjš sniegs, kā arī valsts austrumu daļā iespējamas stipras pērkona lietusgāzes.

Arī dienā gaidāms sniegs, kas vietām austrumu rajonos var izveidot 1-4 cm biezu sniega kārtu.

Vējš kļūs stiprāks – tas pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no dienvidrietumiem, rietumiem, bet no nakts otrās puses iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastē un valsts dienvidu daļā brāzmās sasniedzot pat 15-19 m/s. Virs Latvijas esošo silto gaisa masu no dienvidiem uz dažām diennaktīm nomainīs aukstāks gaiss no ziemeļiem – trešdien kā naktī, tā arī dienā gaisa temperatūra pieturēsies +1…+4 grādu robežās. 

LVĢMC norāda, ka tālākajās dienās saglabāsies nokrišņiem bagāts un lielākoties mākoņains laiks, tomēr vējš uz dažām dienām pierims. Visaukstākā nakts šajā nedēļā būs ceturtdien, kad minimālā gaisa temperatūra visā valsts teritorijā gaidāma 0…+6 grādu robežās. Tomēr no piektdienas pie mums atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa, padarot dienas pavasarīgi siltas. 

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Lietuva saņem pirmo ANM aizdevumu 360 miljonu apmērā; prezidents noraida “nepatiesos” VSD secinājumus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas