Kāds ir labākais veids, kā tīrīt televizora ekrānu? Skaidro eksperts

Jaunākie televizoru modeļi ir aprīkoti ar inovatīvām tehnoloģijām, taču, lai pilnībā novērtētu to attēla kvalitāti, ļoti svarīgs ir tīrs ekrāns. Putekļi un netīrumi var traucēt televizora skatīšanās pieredzi, tāpēc nepieciešams ekrānu laiku pa laikam notīrīt. Kā to darīt pareizi, nesabojājot televizoru, skaidro “LG Electronics” eksperts Andris Kalniņš.

Pareizu materiālu izvēle

Neatkarīgi no tā, vai jums ir OLED vai LED televizors, televizora ekrāna tīrīšanai ieteicams izmantot sausu, mīkstu drānu, piemēram, mikrošķiedras lupatiņu. Tīrot televizoru, ieteicams izvairīties no abrazīvu materiālu lietošanas, piemēram, papīra dvieļa izmantošanas, lai novērstu iespējamu skrāpējumu vai nospiedumu veidošanos. Ja tomēr tādā veidā kādu no nospiedumiem nav izdevies notīrīt – iesakām izmantot arī pavisam nedaudz samitrinātu mīksta auduma drānu. Tāpat iespējams izmantot arī specializētu TV ekrāna tīrīšanas līdzekli, kas uzklāts uz drānas. Svarīgi atcerēties, ka šķīdumu vienmēr jālieto uz drānas un jāizvairās no tiešas uzklāšanas uz ekrāna.

Pareizs tīrīšanas process

Pirms tīrīšanas izslēdziet televizoru, atvienojiet barošanas kabeli un pārliecinieties, ka ekrāns ir atdzisis. Lai noņemtu putekļus, uzmanīgi izmantojiet sausu mikrošķiedras drānu, veicot apļveida kustības un pielietojot minimālu spiedienu. Pirms televizora ieslēgšanas, ļaujiet ekrānam nožūt, lai novērstu svītru un dažādu palieku veidošanos.

Biežāk pieļautās kļūdas

Dažādu kļūdu pieļaušana, tīrot televizora ekrānu, var netīšām radīt bojājumus un negatīvi ietekmēt televizora skatīšanās pieredzi. Viena no tām ir abrazīvu materiālu, piemēram, virtuves dvielīšu vai salvešu, izmantošana, kas var atstāt skrāpējumus vai paliekošas pēdas to raupjās tekstūras dēļ. Vēl viena bieži sastopama kļūda ir tīrīšanas šķīduma uzklāšana uz ekrāna, nevis tīrīšanas lupatiņas. Tas var izraisīt šķīduma iekļūšanu jutīgajās televizora detaļās, kas var radīt iekšējus bojājumus.

Ja televizors netiek izslēgts un atvienots no strāvas padeves pirms tīrīšanas, tas var radīt risku gan lietotājam, gan televizora elektroniskajām sastāvdaļām. Turklāt tīrīšanas līdzekļu izmantošana, kuru sastāvā ir spirts vai amonjaka šķīdums, var kaitēt specializētajiem pārklājumiem, kas paredzēti, lai samazinātu spīdumu un atspīdumu uz ekrāna. Lai nodrošinātu, ka televizors kalpo ilgi un saglabā optimālu veiktspēju, ir ļoti svarīgi izvairīties no šīm plaši izplatītajām kļūdām. Tīriet televizora ekrānu regulāri un rūpīgi, kā arī lietojiet materiālus, kas veicina specializētā pārklājuma sākotnējās kvalitātes saglabāšanu.

Lasiet arī: Kāpēc un kā jātīra veļas mašīna? Skaidro eksperts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas