Facebook un Instagram piedāvās maksas abonementus Eiropā

Meta pirmdien, 30.oktobrī, paziņoja, ka no nākamā mēneša Eiropas Savienībā (ES) sāks piedāvāt maksas abonementus saviem populārākajiem digitālajiem pakalpojumiem Facebook un Instagram, ziņo Politico.

Meta ievieš ikmēneša abonementu par piekļuvi Facebook un Instagram bez reklāmām. Cilvēki varēs maksāt no 9,99 līdz 12,99 eiro mēnesī atkarībā no tā, vai viņi vēlas piekļūt abonementiem, izmantojot tīmekli vai viedtālruni. Kā arī

abonentu personas dati netiks izmantoti personalizētām reklāmām,

savukārt lietotāju-neabonentu dati joprojām tiks vākti Meta reklāmas modeļa īstenošanai.

Uzņēmuma pārstāvis atteicās komentēt, kad tieši novembrī abonēšanas piedāvājums būs pieejams.

Meta lēmums uzsākt abonēšanas pakalpojumu, piedāvājot piekļuvi bez reklāmām, ir atbilde uz pieaugošajām regulatīvajām, likumdošanas un juridiskajām problēmām, ko rada ES. Šā soļa mērķis ir novērst bažas par datu apstrādi personalizētai reklāmai saskaņā ar ES privātuma noteikumiem, kas prasa skaidru piekrišanu datu vākšanai un izmantošanai.

Abonēšanas pakalpojumi būs pieejami tikai ES, EEZ un Šveicē, bet lietotājiem ārpus šiem reģioniem un valstīm tie nebūs pieejami.

Meta pirmdien arī paziņoja, ka no 6.novembra uz laiku pārtrauc reklāmu rādīšanu nepilngadīgajiem ES, EEZ un Šveicē. Šādu rīcību pamudināja juridiskās neskaidrības saistībā ar bērnu datu izmantošanu tiešsaistes reklāmām.

Lasiet vairāk: Platforma X gada laikā ir zaudējusi pusi no savas vērtības

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas