Pernod Ricard cenšas neuzkrītoši atsākt eksportu uz Krieviju

Franču alkohola rūpniecības milzis Pernod Ricard atsāks uz Krieviju eksportēt dažādu zīmolu alkoholu, tostarp Beefeater džinu un Jameson viskiju, vēsta Politico.

Pirms nedēļas uzņēmums bija spiests atkāpties no saviem plāniem, kad tā lēmums atsākt Absolut Vodka eksportu uz Krieviju sacēla plašu sašutuma vētru Zviedrijā. Ar jauno lēmumu savukārt nav apmierināti Lielbritānijas parlamenta pārstāvji, jo, kamēr Lielbritānija atbalsta Ukrainu cīņā ar Maskavas agresiju, krievi baudīs dzērienu, kas tiek pārdots ar saukli “Londonas gars” (The Spirit of London). Konservatīvā Alīsija Kērnsa (Alicia Kearns) parlamentāriete un Lielbritānijas parlamenta Ārlietu komisijas pārstāve sacīja:

“Tas, ka Pernod Ricard gūst peļņu agresorvalstī, kas pastrādā kara noziegumus, ir apkaunojoši.”

Pernod Ricard bija starp daudzajiem uzņēmumiem, kas pēc Krievijas iebrukuma pameta tās tirgu.

Aprīļa sākumā, pēc tam, kad izplatījās informācija par Absolut Vodka tirdzniecības atsākšanu Krievijā, Zviedrijas deputāti nosodīja Pernod Ricard meitasuzņēmumu The Absolut Company. Sociāldemokrātu deputāts Anderss Īgemans (Anders Ygeman) Twitter rakstīja: “Absolut Putin”. Asā reakcija lika Pernod Ricard atsaukt lēmumu, un tas vēl pārsteidzošāku padara gājienu tomēr klusām atsākt eksportu uz Krieviju.

Uzņēmums apstiprinājis, ka vienīgais izņēmums būs Absolut, visi pārējie populārie dzērieni atkal nonāks Krievijas veikalu plauktos. Paziņojumā, kas publicēts Daily Mail, Pernod Ricard norāda: “Mēs nosodījām un turpinām pilnīgi nosodīt neattaisnojamo karu un Krievijas iebrukumu Ukrainā. Mēs neesam mainījuši savu pozīciju, kura vienmēr bijusi mūsu komandas sargāšana un izvairīšanās no krāpnieciska bankrota pieteikšanas, saglabājot minimālu darbības apjomu.”

Lasiet arī: Krievija pārņem ārvalstu uzņēmumu aktīvus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas