Zemnieku saeima: Negaiss un krusa pamatīgi satricinājuši lauksaimniekus

Negaiss un krusa pamatīgi satricinājuši lauksaimniekus, liecina biedrības Zemnieku saeima publiskotais ieraksts Facebook.

Biedrība norāda, ka tā saņēmusi informāciju par sakapātiem kukurūzu un graudu laukiem, nogāztiem kokiem, bloķētiem ceļiem, sabojātām ēkām un tehniku.

“Šobrīd apzinām situāciju ar zaudējumu apmēriem, lai plānotu tālāko rīcību par atbalstu nelaimē nonākušajām saimniecībām,” norāda Zemnieku saeima.

Tikmēr biedrības Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi vadītājs Valters Zelčs platformā Twitter norāda, ka vētra 15 minūšu laikā iznīcinājusi pilnīgi visu, turklāt situācija esot ārkārtīgi nopietna.

Tāpat viņš norāda, ka biedrības rīcībā ir informācija par krusas nosistiem dzīvniekiem. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) gan līdz šim šādu informāciju nav saņēmis.

Iepriekš jau vēstīts ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Zemkopības ministrijai (ZM), apkopot informāciju par vētras postījumiem, liecina premjera ieraksts sociālajos tīklos.

Tāpat Kariņš lūdzis ZM un VARAM apkopot informāciju par nepieciešamo valdības rīcību.

Nacionālās apvienības politiķis, Saeimas Nacionālās Drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA) ierakstā tviterī līdzīgi norāda, ka vētra ir nesusi milzīgus postījumus un ka steidzami jāsasauc Krīzes vadības padomes sēde un jāsniedz atbalsts iedzīvotājiem, kuru īpašumi ir izpostīti.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19 pirmdienas vakarā.

Savukārt vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Lasiet arī: VIDEO| Asinis, izsisti mašīnas stikli – iedzīvotāji dalās ar piedzīvoto negaisa laikā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas