Lidlaukā netālu no Minskas sabojāta militārā lidmašīna

Militārajā lidlaukā netālu no Minskas lidrobotu uzbrukumā sabojāta krievu novērošanas lidmašīna, un tiek ziņots, ka uzbrukumu veikusi Baltkrievijas opozīcija, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pret Baltkrievijas valdību vērstās organizācijas BYPOL vadītājs Aleksandrs Azarovs ziņu kanālam Belsat sacīja: «Tie bija lidroboti. Operācijas dalībnieki ir baltkrievi. Viņi šobrīd ir drošībā, ārpus valsts.»

Belsat ir poļu raidorganizācija, kas galveno uzmanību pievērš jaunumiem Balktrievijā, un autoritārā režīma valdība to nodēvējusi par ekstrēmistu organizāciju. BYPOL, kas apvieno bijušos varas iestāžu virsniekus, kuri atbalsta opozīcijas politiķus, Baltkrievijā pasludināta par teroristisku organizāciju.

Opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas padomnieks Franaks Viačorka mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja, ka šī kopš 2022.gada sākuma ir veiksmīgākā sabotāža. Kopš Maskavas iebrukuma Ukrainā Krievijas un Baltkrievijas pierobežā vairākkārt ir veiktas sabotāžas.

Ne Krievijas, ne Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas vēl nav sniegušas komentārus.

BYPOL ziņoja, ka divos sprādzienos bojātas lidaparāta centrālās daļas, kā arī radara antena. Beriev A-50 ir krievu izlūkošanas lidmašīna, kas vienlaikus var izsekot līdz 60 mērķiem.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nav tieši iesaistījies Krievijas karā, tomēr atļāva Maskavas spēkiem izmantot savu teritoriju iebrukuma sākšanai. Krievija un Balkrievija izveidojušas kopīgu armijas vienību un veikušas lielu skaitu militāro mācību, un Baltkrievijā izvietotas daudzas Krievijas kara lidmašīnas un novērošanas lidaparāti.

Cihanouska Twitter rakstīja: «Es lepojos ar baltkrieviem, kas turpina pretoties krievu hibrīdoperācijām Baltkrievijā un cīnās par Ukrainas brīvību.»

Lasiet arī: Baltkrievija sākusi tiesāt Cihanousku un citus opozīcijas aktīvistus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas