Pie Nīderlandes krastiem aizdedzies kravas kuģis ar automašīnām

Viens apkalpes loceklis gājis bojā un septiņi ievainoti pēc tam, kad uz kravas kuģa pie Nīderlandes krastiem izcēlies ugunsgrēks, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Sākoties ugunsgrēkam, vairāki apkalpes locekļi pārlēkuši pār bortu.

Panamā reģistrētais Fremantle Highway no Vācijas uz Ēģipti veda 2857 automašīnas, no tām 25 bija elektroauto. Nīderlandes krasta apsardzes pārstāvis informēja, ka iespējamais uguns izcelšanās avots ir tieši viena no elektroautomašīnām. Kuģis joprojām deg.

Nīderlandes raidorganizācija ziņojusi, ka

199 metrus garais kravas kuģis veiksmīgi aizvilkts nostāk no kuģu ceļiem.

Kuģis bija 27 kilometrus uz ziemeļiem no Nīderlandes salas Amelandas, kad 25.jūlija vakarā izcēlās ugunsgrēks. Uz kuģa atradās 23 personas. Sākotnēji kuģa komanda centusies pašas spēkiem nodzēst liesmas. Ievainotie apkalpes locekļi nogādāti slimnīcās. Viņi cietuši no dūmu ieelpošanas vai savainojušies evekuācijas laikā.

Japāņu uzņēmums Shoei Kisen Kaisha, kas pārvaldīja kuģi, nav sniedzis komentārus.

Šis nav pirmais gadījums jūlijā, kad aizdegas kravas kuģis. Jūlija sākumā, cīnoties ar liesmām uz kuģa, kas veda simtiem automašīnu, gāja bojā divi un tika ievainoti pieci Ņūdžersijas ugunsdzēsēji. Savukārt februārī pie Azoru salām ugunsgrēks iznīcināja tūkstošiem luksusa klases automašīnu.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas