Ziemeļkorejas līderis dod rīkojumu militārajiem spēkiem paātrināt gatavošanos karam

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir devis rīkojumu paātrināt gatavošanos karam, reaģējot uz, viņaprāt, bezprecedenta konfrontējošām darbībām no ASV puses, un trešdien valdošās partijas sanāksmē uzsvēra nepieciešamību nodrošināt gatavību militārajā, munīcijas rūpniecības un kodolieroču nozarē, ceturtdien, 28.decembrī, atsaucoties uz Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūras KCNA ziņoto, vēsta Reuters.

Kā arī Kims partijas sanāksmē teica, ka Phenjana paplašinās stratēģisko sadarbību ar “antiimperiālistiski neatkarīgām” valstīm.

ASV ir apsūdzējusi Ziemeļkoreju par militārā aprīkojuma piegādēm Krievijai karam Ukrainā. Savukārt Krievija Ziemeļkorejai apmaiņā piedāvā tehnisku atbalstu, palīdzot uzlabot tās militārās spējas.

Ceturtdien Dienvidkorejas prezidents Juns Suk Jols apmeklēja frontes militāro vienību Jončhonā, lai pārbaudītu tās aizsardzības stāvokli. Viņš uzsvēra, ka Ziemeļkorejas provokāciju gadījumā ir nepieciešama tūlītēja atbildes rīcība, mudinot karavīrus operatīvi sagraut ienaidnieku jebkādas iespējamas agresijas gadījumā.

Ziemeļkorejas līderis partijas sapulcē arī izklāstīja ekonomiskos mērķus

jaunajam gadam, uzsverot, ka tas būs “izšķirošs gads”, lai sasniegtu valsts piecu gadu attīstības plānu. Kims norādījis galvenos uzdevumus dinamiskai attīstībai galvenajās rūpniecības nozarēs un mudināja stabilizēt lauksaimniecības produkcijas ražošanu augstā līmenī.

Valsts pēdējās desmitgadēs ir saskārusies ar pārtikas trūkumu, ko vēl vairāk saasināja robežu slēgšana Covid-19 pandēmijas laikā. Lai gan 2023.gadā Ziemeļkorejā labvēlīgu laikapstākļu dēļ ražas apjoms palielinājās, tas joprojām ir nepietiekams, apgalvojot Seulas amatpersonas.

Otrdien sākās Ziemeļkorejas Strādnieku partijas 8.centrālkomitejas 9.plenārsēde, noslēdzot gadu, kurā Ziemeļkoreja konstitūcijā iekļāva kodolpolitiku, palaida spiegu satelītu un izmēģināja jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti, raksta Reuters.

Lasiet arī: Ziemeļkoreja pēc iepriekšējām neveiksmēm apgalvo, ka veiksmīgi palaidusi spiegu satelītu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas