Privātos avioreisus izmantojuši arī Dombrovskis, Godmanis un pašreizējā premjere Siliņa

Arī Krišjāņa Kariņa (JV) priekšgājēji Ministru prezidenta amatā Valdis Dombrovskis (JV) un Ivars Godmanis (LPP/LC) savulaik ir izmantojuši speciālos avioreisus, taču ne par Valsts kancelejas līdzekļiem.

Kā liecina Valsts kancelejas pārstāves Santas Jirgensones aģentūrai LETA sniegtā informācija, Dombrovskis savos premjerēšanas posmos speciālos avioreisus izmantojis piecas reizes, bet Godmanis savas pēdējās premjerēšanas laikā šādi lidojis trīs reizes.

Dombrovskis trīs reizes izmantojis speciālos avioreisus, lai dotos uz Eiropadomes sēdēm Briselē. 2011.gada decembrī šāda lidojuma izmaksas bijušas 20 588 eiro, 2012.gada jūnijā – 32 107 eiro, savukārt 2012.gada novembrī – 26 412 eiro. Šos reisus apmaksāja no Eiropas Savienības budžeta līdzekļiem.

Speciālos avioreisus premjeri izmantojuši arī 2008. un 2009.gadā. Toreizējais Ministru prezidents Godmanis 2008.gadā trīs reizes izmantojis speciālos reisus, lai dotos uz Eiropadomes sēdēm, savukārt Dombrovskis 2009.gadā divas reizes devies komandējumosuz Eiropadomes sēdēm, izmantojot speciālos avioreisus. Šos lidojumus neorganizēja Valsts kanceleja, līdz ar to lidojumu izmaksas iestāde nevarot uzrādīt.

Savukārt pašreizējā Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) speciālo reisu izmantojusi, atgriežoties no komandējuma Briselē šā gada 27.oktobrī,

kur viņa piedalījās Eiropadomē. Šī reisa izmaksas bija 26 756 eiro, un tas tika apmaksāts no ES budžeta līdzekļiem.

Kā ziņots, daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi. No 2021. līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai šādi iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar ES segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Lasiet arī: Ministriem algas nākamgad pieaugs par 423 eiro, Saeimas deputātiem – par nepilniem 250 eiro
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas