VIDEO | Pēc kuģa trieciena sabrūk tilts Baltimorā; glābēji meklē izdzīvojušos

Glābēji meklēja izdzīvojušos pēc tam, kad otrdienas, 26.marta, agrā rīta stundā ASV Baltimoras ostā sabruka 2,57 km garais Frānsisa Skota Kī tilts, kad tajā ietriecās konteinerkuģis, nogremdējot automašīnas un aptuveni 20 cilvēkiem iekrītot Patapsko upē, ziņo Reuters.

Glābēji izvilkuši divus izdzīvojušos, no kuriem viens bija “ļoti smagā stāvoklī”, turpinot pārējo meklēšanu.

Baltimoras pilsētas ugunsdzēsības departamenta preses pārstāvis Kevins Kārtraits (Kevin Cartwright) paziņoja, ka upē iekrituši līdz 20 cilvēkiem un daudzi transportlīdzekļi un raksturoja to kā masveida katastrofu, kas prasīs vairāku dienestu iesaistīšanos vairāku dienu garumā.

Izbraucot no ostas, kuģis “zaudēja dzinējspēku”, un uz kuģa esošā apkalpe paziņoja Merilendas amatpersonām, ka ir zaudējusi kontroli pār kuģi, ziņoja “ABC News”, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu ziņojumu.

 

Par tilta sabrukšanu ugunsdzēsības departaments uzzinājis ap plkst. 1.30 naktī, kad tika saņemti vairāki zvani, ka Baltimorā kāds kuģis ietriecies Kī tiltā, sacīja Kārtraits. Baltimoras policija paziņoja, ka par notikušo tai tika paziņots plkst. 1.35 pēc vietējā laika.

Merilendas gubernators Vess Mūrs (Wes Moore) izsludināja ārkārtas stāvokli, lai ātri izvietotu federālos resursus ārkārtas situācijas risināšanai.

Rīta dienas gaisma atklāj Skota Kī tilta sabrukšanas sekas.

 

Saskaņā ar LSEG kuģu izsekošanas datiem kuģis tika identificēts kā ar Singapūras karogu kuģojošs konteinerkuģis “Dali”. Kuģa reģistrētais īpašnieks ir “Grace Ocean Pte Ltd”, bet apsaimniekotājs – “Synergy Marine Group”, liecina LSEG dati.

“Synergy Marine Corp” paziņoja, ka “Dali” ietriecās vienā no tilta balstiem

un ka visi tā apkalpes locekļi, tostarp abi piloti, ir atrasti sveiki un veseli.

Saskaņā ar Merilendas ostu administrācijas datiem Baltimora ir noslogotākā ASV osta automobiļu pārvadājumiem – 2022.gadā tajā tika pārkrauti vairāk nekā 750 000 transportlīdzekļu.

Tiltu, kas nosaukts ASV himnas “Zvaigžņotā karoga” autora Frānsisa Skota Kī (Francis Scott Key) vārdā, atklāja 1977.gadā.

Lasiet arī: Pēc ANO balsojuma par pamieru Gazā Izraēla atceļ Vašingtonas vizīti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas