Kanādā masveida uzbrukumā bojā iet 10 un ievainoti 15 cilvēki

Kanādas iestādes meklē divus aizdomās turamos masveida cilvēku saduršanā Saskačevanas pamatiedzīvotāju kopienā un tās apkārtnē, kurā tika nogalināti vismaz 10 un ievainoti 15 cilvēki, vēsta ziņu kanāls CNN.

Policija pirmo ziņojumu par uzbrukumu Džeimsa Smita Krī (James Smith Cree) kopienā saņēma plkst. 5.40 no rīta (pēc vietējā laika). Dažu minūšu laikā tika saņemti vēl vairāki zvani par citiem gadījumiem, kuros tika sadurti kopienas iedzīvotāji.

Dažu stundu laikā situācija pārauga masveida uzbrukumā ar vismaz 25 upuriem, no kuriem 10 mira, paziņojusi policija.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau) paziņoja, ka ir satriekts par uzbrukumiem.

«Kā kanādieši mēs sērojam kopā ar visiem, kurus ir skārusi šī traģiskā vardarbība, un kopā ar Saskačevanas iedzīvotājiem. Mēs arī vēlam cietušajiem pilnīgu un ātru atveseļošanos,» teikts Trudo paziņojumā svētdienas, 4.septembra, vakarā.

Savukārt savā Twitter kontā premjerministrs uzbrukumu raksturoja kā «šausminošu un sirdi plosošu».

Varasiestādes ir identificējušas 13 vietas, kur tika pastrādāti noziegumi. Iespējams, ka ir vēl citi cietušie, kuri guva ievainojumus un paši saviem spēkiem nokļuva slimnīcā, paziņoja policija, aicinot iespējamos cietušos sazināties ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Nepilnas trīs stundas pēc ziņojuma par pirmo uzbrukumu policija identificēja Deimianu Sandersonu (Damian Sanderson) un Mailzu Sandersonu (Myles Sanderson) kā aizdomās turamos par uzbrukumu ar nažiem.

Tiek uzskatīts, ka aizdomās turamie pārvietojās ar melnu Nissan Rogue, informēja Kanādas Karaliskā jātnieku policija, norādot, ka nav skaidrs, vai aizdomās turamie varētu būt mainījuši transportlīdzekļus.

Džeimsa Smita Krī kopienas līderi izsludināja ārkārtas stāvokli, reaģējot uz «daudzajām slepkavībām un uzbrukumiem», kurās cieta kopienas locekļi, teikts paziņojumā presei. Vismaz viens uzbrukums notika arī kaimiņu kopienā Veldonā, paziņoja policija.

Daži upuri, šķiet, bija izvēlēti ar nolūku, bet citiem uzbrukts pēc nejaušības principa, norādīja policija.

Varasiestādes aicina reģiona iedzīvotājus būt modriem un ievērot piesardzības pasākumus, jo aizdomās turamie joprojām atrodas brīvībā. Policija ir izsludinājusi civilo trauksmi.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas