Itālijā autobuss ar tūristiem nobrauc no tilta; bojā gājis vismaz 21 cilvēks

Otrdien, 3.oktobrī, Itālijas ziemeļos Mestres rajonā autobuss, kas veda tūristus uz kempingu, netālu no Venēcijas nogāzās no estakādes un nokrita netālu no dzelzceļa līnijām, beigās aizdegoties, kā rezultātā vismaz 21 cilvēks gāja bojā un 18 tika ievainoti, tā, atsaucoties uz pilsētas amatpersonu ziņoto, vēsta Reuters.

Venēcijas pilsētas domnieks Renato Boraso (Renato Boraso) televīzijai Sky Italia pauda dziļas skumjas, raksturojot traģisko notikumu kā “šausminošu traģēdiju”, uzsverot, ka pilsēta sēro. Viņš teicis, ka

pastāv bažas, ka bojāgājušo skaits var pieaugt,

jo vairāki cietušie ir kritiskā stāvoklī. Precīzs avārijas cēlonis joprojām nav noskaidrots, taču Boraso izteicis pieņēmumu, ka 40 gadus vecajam itāļu šoferim, kurš gāja bojā, pirms avārijas, iespējams, bija iestājusies ārkārtas medicīniskā situācija.

Pilsētas amatpersonas teikušas, ka postošais notikums notika ap plkst. 19.45 pēc vietējā laika, kad autobuss nogāzās no aptuveni 15 metru augstuma uz elektrības vadiem, izraisot ugunsgrēku, piebilstot, ka ievainotie tika ātri nogādāti tuvējās slimnīcās, četri cilvēki esot smagā stāvoklī.

Venēcijas prefekts Mikēle Di Bari (Michele di Bari) apstiprināja upuru tautības, atklājot, ka pieci no viņiem ir ukraiņi un viens vācietis. Turklāt autobusā bija pasažieri no Francijas un Horvātijas, kā ziņoja Itālijas ziņu aģentūra ANSA. Avārijas sekas sagādāja ievērojamas grūtības glābšanas komandām, Di Bari norādīja, ka autobuss bija sadragāts, tāpēc

ugunsdzēsējiem bija grūti izcelt līķus, tostarp divus bērnus.

Vēlā otrdienas vakarā vēl joprojām tika veikti pasākumi, lai uzmanīgi paceltu autobusa atlūzas un pārliecinātos, ka autobusā nav iesprostoti vēl citi pasažieri.

Premjerministre Džordža Meloni (Giorgia Meloni) izteica līdzjūtību, paziņojumā paužot valdības solidaritāti “upuriem, viņu ģimenēm un draugiem”.

Lasiet arī: Par traģiskas avārijas izraisīšanu reibumā draudēs naudas sods līdz 3,1 miljonam eiro

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas