KP aicina pārtikas ražotājus nebaidīties un ziņot par tirgotāju izvirzītajiem negodīgajiem nosacījumiem

Konkurences padome (KP) aicina pārtikas ražotājus nebaidīties un ziņot par tirgotāju izvirzītajiem negodīgajiem nosacījumiem, ceturtdien, 11.janvāra, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja Konkurences padomes (KP) priekšsēdētājs Juris Gaiķis.

Viņš norādīja, ka Negodīgas tirdzniecības prakses aizlieguma likumā ir “melnā zona”, kas nosaka, ko nedrīkst darīt, taču likumā ir arī “pelēkā zona”, kas paredz abu pušu savstarpēju vienošanos, kurai gan ir patiešām arī jābūt abpusējai.

Pēc Gaiķa teiktā, KP var pieprasīt uzrādīt noslēgtos līgumus, taču institūcijai nav iespējams uzzināt līguma tapšanas nianses,

proti, KP ir nepieciešama palīdzība atrast nianse, kurās ir izpaudies pārkāpums vai pāridarījums piegādātājam. Tādējādi KP aicina piegādātājus, kaut vai anonīmi, ziņot par gadījumiem, kad ir bijuši pārkāpumi.

“Aicinām pārkāpt šim baiļu faktoram un tomēr vērsties pie mums, lai mēs kopīgi varētu cīnīties. Tas, kas ir rakstīts uz papīra, ir pareizi un to mērs redzam, bet kā tas dabā notiek un kā tas tiek apiets, mēs neredzam. Mums vajag informāciju,” sacīja Gaiķis.

Tostarp viņš arī pauda, ka KP saredz samērā lielus riskus attiecībā uz līgumiem privāto preču zīmola grupā, jo iepirkuma cenas privāto preču grupā ir stipri zemākas nekā iepirkuma cenas šī paša ražotāja produktam ar ražotāja zīmolu.

Gaiķis skaidroja, ka šādā gadījumā KP saskata samērā lielu risku tajos brīžos, kad privātās preču zīmes produktu ražošanas līgums tiek pārtraukts, jo pastāv iespēja, ka uzņēmums pēc šī līguma pārtraukšanas vairs nav spējīgs turpināt darbu.

Lasiet arī: OCTA pārvaldītājs vismaz 10 gadus kavējis tirgus paplašināšanos, secina KP

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas