Olimpiskais čempions Miezis: Parīzes spēlēs nepiedalīšos, ja tur būs Krievija un Baltkrievija

Olimpiskais čempions 3×3 basketbolā Nauris Miezis pirmdien, 11.decembrī, intervijā Latvijas Televīzijas “Sporta studijā” paziņoja, ka Parīzes spēlēs nepiedalīsies, ja jebkurā disciplīnā neitrālā statusā tur startēs abu agresorvalstu sportisti.

“Mana nostāja ir simtprocentīga – es neatbalstu šo [SOK pozīciju],” teica Miezis. “Ja tā tiks lemts un tas būs simtprocentīgs lēmums, tad es noteikti būšu tas atlēts, kas nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs. Tā ir mana nostāja.”

Miezis nevēlētos sportistu iesaistīšanu politiskās aktivitātēs, bet šoreiz, viņaprāt, nevarēja rīkoties citādi.

“Man pirmkārt baigi nepatīk, ka tādās politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz mēs nevaram… šoreiz mums ir jāsaka kaut kas, un mēs varam kaut kā bišķiņ palīdzēt te,” LTV raidījumam paskaidroja Miezis. “Es domāju, ka SOK lēmums nav pareizs, – tas ir mans viedoklis, un kaut kādā veidā mēs varam, mēs – kā atlēti, kaut ko varam darīt tajā lietā.”

Labāko sportistu atteikums doties uz olimpiskajām spēlēm varētu ietekmēt SOK, uzskata Miezis.

BNN jau ziņoja, ka Miezis kopā ar Agni Čavaru, Kārli Lasmani un Edgaru Krūmiņu 2021. gadā uzvarēja Tokijas olimpiskajās spēlēs, kur 3×3 basketbolā godalgas sadalīja pirmoreiz.

Patlaban neitrālu sportistu statusā olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 11 sportisti  – astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Jautājumā par 2024.gada Olimpisko spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas