“Es nekad neesmu bijis vardarbīgs”. Policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Judža un viņa sievas

Valsts policijā reģistrēti vairāki iesniegumi no mūziķa Mārča Judža un viņa sievas, kā arī vairāki izsaukumi uz personu dzīvesvietu.

Pierīgas Ziemeļu iecirknī reģistrēti vairāki iesniegumi no abām pusēm, kā arī reģistrēti vairāki izsaukumi uz personu dzīvesvietu. Visi iesniegumi izskatīti un lēmumi pieņemti likumā noteiktajā kārtībā, noskaidrots Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pieņemtajos lēmumos personām norādītas pārsūdzības tiesības gadījumā, ja lēmums, viņuprāt, pieņemts neatbilstošs vai pretlikumīgs.

Vienlaikus Valsts policija nevar izpaust informāciju par lēmumiem, kas pieņemti attiecībā pret konkrētām personām, kā arī par sāktiem kriminālprocesiem.

Savu versiju paudis arī pats bundzinieks, un nu  izteikusies arī viņa iepriekšējā sieva Eva Judze.  Viņai ar Mārci Judzi ir kopīgs dēls Emīls.

“Rūta Emīla esamību nevēlējās pieņemt un atbalstīt, bet gan bija nemitīgi greizsirdīga un neatbalstīja Emīla viesošanos. Mārcis vienmēr vēlējās uzturēt attiecības ar Emīlu un Rūtai nezinot tika organizētas satikšanās ar dēlu, bez viņas ziņas, lai neradītu skandālus un lieku agresiju no Rūtas puses. Šāda veida situācijas ir bijušas neskaitāmas par kurām es varētu uzrakstīt daudz. Visu šo 18 gadu garumā esmu Rūtu satikusi vienu reizi dzīvē, kad pēc manas pašas iniciatīvas es piegāju sasveicināties, bet saņēmu nepieklājīgu, rupju un noraidošu attieksmi, kas man likās absurdi, jo galu galā viņas bērnus Emīls uztvēris un pieņēmis vienmēr par māsām un brāli. Un emocionāla vardarbība ir notikusi tieši pret manu dēlu un es vienmēr to esmu centusies novērst, jo Emīls gribēja arī satikt savu tēvu. Ir situācijas, kuras izpaust es nevaru, un šobrīd nevēlos un negribu, lai tās tiek apspriestas, jo tās skar mūsu dēla personīgo dzīvi,” vietnē “Facebook” raksta Eva Judze.

“Pasvītrojot Rūtas personību, man nav saprotama viņas rīcība, kā viņa risināja savas laulības problēmas 2016.gadā, kad Rūta sazinājās ar maniem vecākiem man nezinot, lai prasītu padomu, kā saglābt laulību ar Mārci, kas man šķiet absurdi un sarkastiski.

Es esmu feministe un kategoriski pret vardarbību ģimenē. Man kā neatkarīgai sievietei, mātei ir nesaprotami, kā Rūta ir varējusi tik agresīvi un neapdomīgi rīkoties, lai atrisinātu šīs domstarpības ģimenes lokā. Es saprotu, ka attiecības var būt sarežģītas un jebkura šķiršanās ir smaga, bet es nesaprotu, kā ģimenē, kurā ir bērni, šo situāciju māte var padarīt tik smagu saviem bērniem, jo šī pēdējā publikācija visvairāk sagrauj tieši bērnus, ne pieaugušos.

Es ceru, ka mans viedoklis liks cilvēkiem aizdomāties par medaļas otru pusi. Man personīgais viedoklis –  šķiršanos šādi nerisina un ir no sirds žēl iesaistītās puses.

Šī situācija ir ārpus kontroles. Rūtas vienpusējais publiski paustais viedoklis ir šokējošs. Šī nepatieso apgalvojumu dēļ ir tikusi izjaukta grupa “Dzelzs vilks”, kurā spēlē fantastiski vīrieši, kuri mīl savas ģimenes un bērnus,” raksta bundzinieka iepriekšējā sieva.

“Mans bijušais vīrs vienmēr respektējis savus bērnus un Rūtu, nepubliskojot tos medijos. Ir smagi noskatīties, kā Mārcis tiek apsūdzēts un noniecināts, turpinot saglabāt klusumu par ģimenes lietām. Tomēr šajā situācijā es jūtu, ka ir pienācis laiks uzrunāt sabiedrību un dalīties ar taisnību! Manā pieredzē es vienmēr esmu vērtējusi un saglabājusi savu privātumu, bet tagad tas ir kļuvis nekontrolējami. Ir laiks pateikt vairāk par to, kas notiek, lai sabiedrība būtu informēta un saprastu visu stāstu.

Attiecībā uz manu bijušā vīra raksturu, es gribu uzsvērt, ka viņš vienmēr ir bijis godīgs, atbildīgs un uzmanīgs ģimenes cilvēks. Viņš nekad nav centies izplatīt privātās lietas publiski un vienmēr ir centies atrisināt problēmas mierīgi un izlīgumā. Tas ir ļoti sāpīgi redzēt, kā viņa reputācija tiek sagrauta ar nepamatotiem apgalvojumiem, un es un mana ģimene esam šeit, lai stāvētu viņa pusē.

Rūta nekad nav atzinusi manu un Mārča dēlu, kaut gan, uzsākot attiecības, labi zināja, ka Mārcim ir mazs bērns. Jau sākotnēji viņa neatbalstīja dēla saskarsmi ar Mārci. Emīls vienmēr viņas klātbūtnē jutās nevēlams un neatzīts. Ir bijušas situācijas, kad Mārča otrās laulības laikā viņa un Rūtas bērni nevarēja Emīlu saukt par brāli. Emīla ciemošanās laikā, kad dēls bija maziņš, viņa pagatavoja ēdienu saviem bērniem, bet Emīlam ēst nedeva – tā nebija vienu reizi vien. Vai, piemēram, Mārča un Rūtas dēla dzimšanas dienā, Emīlam un vecvecākiem lika justies nevēlamiem, liekot doties prom, jo viņi ieradās pirms pārējie viesi ieradušies. Tā ir tikai maza daļa no dēla pieredzes un atmiņām, kas viņam ir smagas un sāpīgas – es kā māte šādas rīcības pat nespēju aptvert, bet tā tas bija,” kādā citā ierakstā raksta Eva.

“Man sirds lūst, par Mārča sievas Rūtas Judzes pēdējiem publiskajiem izteikumiem par manu bijušo vīru un mūsu dēla tēvu. Kā bijusī sieva, bērna māte es nevaru klusēt, kamēr notiek nepamatota, publiska Mārča apmelošana.

Lai nebūtu nekādu šaubu: apsūdzības, kas izteiktas pret manu bijušo vīru, nav tikai nepatiesas, bet arī absurdas. Mūsu abu ģimenes ir bijušas ļoti tuvas visus šos gadus, līdz ar to ari es esmu bijusi lietas kursā par visu notiekošo.

Nekad Mārcis nav izrādījis pret mani agresīvu vai kontrolējošu uzvedību. Viņš dievina visus savus bērnus, ieskaitot mūsu kopīgo dēlu, un viņa apņemšanās par viņu labklājību vienmēr ir bijusi nesavtīga.

Man ir sāpīgi redzēt melus, kas aizēno patiesību ar sensacionāliem stāstiem, it īpaši, kad runa ir par tik personīgām lietām kā ģimenes dinamika. Es vienmēr esmu cienījusi savu privātumu un mierīgu eksistenci, bet šo nepatiesību smaguma dēļ man ir jāpārtrauc klusēšana. Man arī ir ko teikt, bet šajā gadījumā – TAISNIBU!

Vēl vairāk mani uztrauc patiesības neievērošana un šo izdomājumu ietekme ne tikai uz Mārča dzīvi, bet arī uz sabiedrības uzskatu par viņu, par viņa ģimeni, grupas biedriem un tiem, kuri viņam ir tuvi.

Ir sāpīgi redzēt, kā Rūta izplata nepatiesus apgalvojumus, un es aicinu sabiedrību paturēt prātā avotu uzticamību pirms pieņem spriedumu,” teikts vēl kādā no ierakstiem.

“Visa Rūtas Judzes paustā informācija ir nepatiesa un apmelojoša man. Es šajā farsā iesaistīties nevēlos,” tā vietnē “Facebook” bijušās dzīvesbiedres izplatīto informāciju, kas rada aizdomas par vardarbību ģimenē, komentē grupas ‘Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis.

“Ļoti skumji, ja bērnu māte nespēj ņemt vērā bērnu intereses. Ir slēgtas tiesvedības, tāpēc nedrīkstu izpaust detalizētu informāciju. Visas Rūtas Judzes manipulatīvās darbības ir atspēkotas tiesā! Hronisks melošanas piegājiens un bērnu izmantošana kā “ierocis” ir zemiski! Tas nestrādā! Nekad neesmu bijis vardarbīgs pret Rūtu un saviem bērniņiem, bet to nevarētu teikt par pašu Rūtu. Es detaļās neieslīgšu, lai to pasaka pati Rūta…,” raksta Judzis, piebilstot, ka “sirds asiņo par mūsu bērniem un “Dzelzs Vilku”.

Judzis arī atklāj, ka trīs reizes lūdzis Rūtu pie notāra izšķirties, bet nekā. “Es patiesi nesaprotu ko Rūta dara, bet zinu, ka tam ir savs iemesls…. Un lūdzu neuztraucaties, Rūtai nav vēzis,” tā Judzis.

Mārcis Judzis izplatījis arī oficiālu paziņojumu par notikušo, kurā notāda: “Kaut gan uzskatu, ka ģimenes problēmu risināšana masu informācijas līdzekļos ir nepieņemama, īpaši ņemot vērā to, ka tas tiešā veidā skar mūsu nepilngadīgos bērnus, pēc Rūtas Judzes izvērstās kampaņas es vienkārši esmu spiests norādīt, ka viņas sniegtā informācija ir absolūti nepatiesa.”

Pēc viņa teiktā, “visai šai kampaņai ir viens mērķis – ietekmēt gan tiesas, gan arī sabiedrības viedokli, lai panāktu sev vēlamu rezultātu, jo līdz šim visi tiesas lēmumi ir bijuši man labvēlīgi, ko Rūta nevar pārdzīvot.”

“Es nekad neesmu bijis vardarbīgs ne pret Rūtu, ne arī pret bērniem. Ir skumīgi, ka labais mērķis “sargāt sievietes no vardarbības”, tiek izmantots šādā veidā absolūti citu mērķu sasniegšanai. Tiesvedības procesā tiesa ir atzinusi, ka nav konstatējama nekāda vardarbība no manas puses un ka Rūta pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību izmantojusi kā līdzekli personisko attiecību risināšanai. Tāpat tiesa atzinusi, ka viņa negodprātīgi izmantojusi savas tiesības, lūdzot piemērot pagaidu aizsardzības līdzekļus meitai, kura faktiski tajā laikā dzīvoja kopā ar mani. Kad ar saviem meliem Rūtai neizdevās pārliecināt tiesu, tie tiek publicēti sociālajos tīklos. Jā, šādi tie sasniedz savu mērķi, jo šobrīd visi mani uzskata par varmāku, kaut gan publicētā informācija ir nepatiesa. Es, protams, vērsīšos tiesībsargājošās institūcijās, lai vainīgās personas tiktu sauktas pie atbildības, bet gribu paust nožēlu par to, ka māte var šādi izturēties pret saviem bērniem.

Visas Rūtas darbības arī iepriekš tika veiktas tikai ar vienu mērķi – neļaut man tikties ar saviem bērniem, kurus es mīlu. Divas reizes man tika noteikti ierobežojumi tikties ar bērniem, un abas reizes tie tika atcelti, jo bija nepamatoti. Tieši šāda rīcība ir vērtējama tikai un vienīgi kā vardarbība pret bērniem.

Es negribētu, ka likums, kas ir pieņemts, lai pasargātu patiesi vardarbībā cietušās sievietes, tiek izmantoti pretēji mērķim – kā līdzeklis, lai atņemtu vīrietim iespējas tikties ar saviem bērniem.

Es nekad neesmu vēlējies un nevēlos iesaistīties šajā ažiotāžā, jo uzskatu, ka kaitējums, kas var tikt nodarīts mums ir nesalīdzināms ar to, ko šādas publikācijas nodara mūsu bērniem. Ir ļoti sāpīgi saprast, ka mātei tas ir pilnīgi vienalga, jo galvenais ir mani nomelnot,” teikts paziņojumā.

BNN jau ziņoja, ka grupa “Dzelzs vilks” nolēmusi pārtraukt sadarbību ar grupas bundzinieku Mārci Judzi saistībā ar viņa iespējamo vardarbību pret sievu.

Grupa paziņojumā sociālajos medijos gan norobežojas no publiskajiem pārmetumiem, kas vērsti pret Judzi, jo grupas rīcībā neesot informācijas, kas apsūdzības apstiprinātu. Grupa turklāt akcentē, ka pret Judzi līdz šim vērstās apsūdzības viņa un sievas tiesvedībā tiesas ceļā esot atspēkotas un grupa uzticas Latvijas tiesībsargājošu iestāžu lēmumiem.

“Tomēr, ņemot vērā, ka tiesas process turpinās, grupa pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadarbību ar Judzi līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainību,” raksta muzikālā apvienība.

Vienlaikus grupa kategoriski nosoda jebkādu vardarbību pret sievietēm un bērniem.

Tikmēr Judža dzīvesbiedre Rūta Judze “Facebook” sniegusi garu aprakstu par Judža īstenoto fizisko un emocionālo vardarbību, kā arī norādījusi, ka vairākkārt vērsusies policijā.

Sieviete norādījusi, ka reiz pat sastapusies ar situāciju, ka, izsaucot policiju, viens no tā vakara ekipāžas policistiem bijis vīra paziņa.

Dzirdot viņas uzvārdu, policists izkāpis no transportlīdzekļa uzsmēķēt un privāti uzzvanījis sievietes vīram. Kad viņš iekāpis atpakaļ, sācis sievietei jautāt, vai pārāk daudz nelietojot alkoholu vai ko nomierinošu. Sievietei radušās aizdomas, ka viņš mēģina likt justies neadekvātai.

Pēc šādas pieredzes sievietei bijis grūti saņemties atkārtoti vērsties pēc palīdzības, lai vairs neizjustu šo bezpalīdzību.

Sieviete arī norādījusi, ka vīrs viņai tiesiskā ceļā atņēmis bērnus.

Savukārt Judzis sociālajā medijā “Facebook” norādījis, ka visa sievietes paustā informācija esot nepatiesa un apmelojoša. Viņš “šajā farsā” iesaistīties nevēloties, turklāt esot slēgtas tiesvedības, tāpēc nedrīkstot izpaust detalizētu informāciju.

Judzis apgalvojis, ka nekad neesot bijis vardarbīgs pret Rūtu un saviem bērniem, bet to nevarot teikt par pašu Rūtu.

Tāpat vīrietis apgalvojis, ka trīs reizes lūdzis pie notāra izšķirties, bet tas nesot izdevies. Judzis arī apgalvojis, ka sieviete neesot slima ar vēzi.

Uz sociālajos tīklos uzliesmojušo skandālu savā tvitera kontā reaģējusi arī premjerministre Evika Siliņa (JV), kura raksta, ka pēc šādas publiskās liecības “pavisam noteikti jāvērtē, vai bāriņtiesa rīkojusies bērnu labākajās interesēs”.

Viņa arī pateicas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, kas jau ir reaģējusi un “lūgs skaidrojumus par satraucošo situāciju”.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas