Latvijā mājokļu cenu kāpums bijis straujāks nekā ES vidēji

Mājokļu cenas Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 1%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Polijā (+13%), Bulgārijā (+10,1%), Horvātijā (+9,5%) un Lietuvā (+8,3%). Igaunijā mājokļu cenas pieaugušas par 5,8%.

Kopumā mājokļu cenas ceturtajā ceturksnī gada izteiksmē palielinājušās 18 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais kritums bijis Luksemburgā (-14,4%), Vācijā (-7,1%) un Somijā (-4,4%).

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē oktobrī-decembrī mājokļu cenas pieauga par 0,2%, bet eirozonā tās samazinājušās par 1,1%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji ceturtajā ceturksnī samazinājās par 0,3%, bet eirozonā – par 0,7%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas sarukušas 11 bloka dalībvalstīs, straujākais kritums bijis Francijā (-2,7%), Latvijā (-2,5%), kā arī Dānijā un Zviedrijā (abās valstīs -2,3%), lielākais pieaugums reģistrēts Polijā (+4,8%), Horvātijā (+3,4%) un Īrijā (+3%), bet Itālijā tās saglabājās nemainīgas. Lietuvā mājokļu cenas palielinājās par 1,5%, bet Igaunijā – par 2,1%.

Dati par Grieķiju nav pieejami.

 

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas