Progresīvie un ZZS pozitīvi novērtē sarunas ar JV par darba spēka nepietiekamības risināšanu

Partija Progresīvie kā saturīgas novērtē šodien notikušās trīspusējās sarunas ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), Jauno vienotību (JV) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par darba spēka nepietiekamības risināšanu, piektdien, 16.jūnijā pēc tikšanās sacīja Progresīvo līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

Problēmai pastāvot vairāki risinājuma varianti, un Progresīvajiem viena no svarīgākajām lietām ir darba tirgū pilnvērtīgi iesaistīt vietējos iedzīvotājus – jauniešus, personas ar invaliditāti un citus cilvēkus, sacīja Šuvajevs. Tāpat jāatbalsta iedzīvotāju atgriešanās no emigrācijas, atzīmēja politiķis.

Partijas pārstāvji gaida tālākās sarunas, īpaši cilvēktiesību jautājumos, lai secinātu, vai pārējie spēki arī nopietni uztver Progresīvo redzējumu, ka ir jāratificē Stambulas konvencija un jāpieņem kopdzīves regulējums.

Paredzēts, ka sarunas partiju starpā turpināsies arī nākamnedēļ, kad varētu notikt divas tikšanās, piebilda Šuvajevs. Pieteiktās piecas tēmas Progresīvo ieskatā sākotnējās sarunās vajadzētu izrunāt divu nedēļu laikā.

Lasiet arī: Kāpēc Kariņš grib ievilkt valdībā ar ASV sankcionētu politiķi saistītu partiju?

Izskanējis, ka nākamā saruna starp partijām, uz ko būtu aicināti pieci politiskie spēki, varētu notikt trešdien, 21.jūnijā, plkst.15 Ministru kabinetā.

Arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis pozitīvi novērtēja šodien notikušās sarunas. Tāpat partiju apvienība rūpīgi gatavosies tālākajām sarunām par citām tēmām, žurnālistiem norādīja ZZS politiķis.

Kā ziņots, Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA) ir pret koalīcijas paplašināšanu un sagaida, ka tuvākajās pāris nedēļās pašreizējā valdība ar Ministru prezidentu Kariņu priekšgalā apliecinātu, ka tā turpina strādāt.

Kariņš arī AS un NA bija aicinājis uz kopīgām piecu partiju sarunām, bet abas partijas atteicās tajās piedalīties.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem, kam NA un AS iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Lasiet arī: Kariņš pauž neizpratni par AS un NA atteikšanos piedalīties piecu partiju sarunās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas