ZZS ar Rinkēviču plāno tikties Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā

 Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija 30.maijā tiksies ar Valsts prezidenta amatam Jaunās vienotības izvirzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

ZZS pārstāve Dace Kārkliņa norāda, ka  tikšanās ar Rinkēviču paredzēta 30.maijā plkst.8.30 ZZS Saeimas frakcijas telpās, lai uzklausītu viņa redzējumu par Latvijas attīstībai nozīmīgiem jautājumiem.

ZZS frakcija jau tikusies ar Apvienotā saraksta izvirzīto kandidātu valsts augstākajam amatam Uldi Pīlēnu, bet nākamnedēļ, 24.maijā, gaidāma tikšanās ar Progresīvo virzīto Elīnu Pinto.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis akcentē, ka deputāti ļoti atbildīgi izturas pret Valsts prezidenta ievēlēšanas procesu, un partiju apvienībai īpaši svarīgi ir izvērtēt kandidātu nākotnes redzējumu.

“Mēs vēlamies, lai Valsts prezidents strādā visas tautas labā. Būtiska ir Valsts prezidenta spēja panākt valdības darba uzlabošanos un prasīt atbildību izpildvarai, īstenojot nepieciešamās reformas,” uzsver Valainis, norādot, ka nākamajam Valsts prezidentam ir jākalpo par impulsu, lai Latvija izrautos no pašreizējās stagnācijas.

ZZS deputāti par piemērotāko kandidātu Valsts prezidenta amatam izlems pēc visu izvirzīto trīs kandidātu uzklausīšanas.

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija “Progresīvie” prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

Lasiet arī: NA sagaida paskaidrojumus no JV par baumām, ka aizmuguriski top jauna valdība

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas