CSDD rīko bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) šonedēļ rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Jelgavā, Rīgā un Madonā, vēsta CSDD pārstāvji.

Ziemas braukšanas konsultācijas Sporta kompleksā “Rullītis”, Aku ceļš 1, Jelgavā, notiks no ceturtdienas, 18.janvāra, līdz svētdienai, 21.janvārim, plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Savukārt ziemas braukšanas konsultācijas Biķernieku trasē, Rīgā, un Sporta un atpūtas bāzes teritorijā “Smeceres sils”, Madonā, notiks no piektdienas, 19.janvāra, līdz svētdienai, 21.janvārim, plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Vienas nodarbības laiks būs stunda un 30 minūtes. Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un spēkā esošu transportlīdzekļu īpašnieku obligāto civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamatnosacījumi, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu,

tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina kopš 2015.gada, un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas tiek nodrošinātas bez maksas, un tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Lasiet arī: VIDEO | Uzcelts Igaunijas vēsturē lielākais sniegavīrs

Lasiet arī: Gaidāms slapjš sniegs un atkala; vietām sniega segas biezums palielināsies par 5 cm

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas