Lietuvā nākamnedēļ uzsāks vakcināciju pret Covid-19 vīrusa omikrona paveidu

Lietuvas iedzīvotāji no nākamās nedēļas varēs saņemt omikrona paveidam pielāgoto vakcīnu, vēsta sabiedriskais medijs LRT.

Tomēr jaunajam koronavīrusa paveidam pielāgoto vakcīnu varēs saņemt tikai tie cilvēki, kuri jau pirms tam ir vakcinējušies pret Covid-19 vīrusu.

Lietuvas Veselības ministrijas preses sekretāre Ginreta Megelinskiene (Ginreta Megelinskienė) sacīja LRT RADIO, ka gan starptautiskās organizācijas, gan eksperti Lietuvā iesaka ievērot primāro vakcinācijas shēmu, vispirms saņemot pirmo vakcīnas devu un pēc tam balstvakcīnu.

«Kas attiecas uz otro balstvakcīnas devu, šobrīd ir iespēja vakcinēt noteiktas grupas. Šīs grupas tiks paplašinātas, un būs ieteicams [vakcinēt] visus, kuri ir vecāki par 18 gadiem,» viņa piebilda.

Megelinskiene uzsvēra, ka tie, kuri ir inficējušies ar Covid-19 vīrusu, bet nav vakcinējušies saskaņā ar primāro shēmu, nevarēs saņemt pielāgoto vakcīnu.

«Vakcinācija ir svarīga, jo mēs jau esam pieredzējuši Covid-19 viļņus. Prognozes liecina, ka būs vēl citi viļņi,» viņa teica.

Lietuvai otrdien, 6.septembrī, tika piegādāta pirmā partija ar 51 840 omikrona paveidam pielāgotām vakcīnas devām. Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegto informāciju nākamajā nedēļā piegādās vēl 100 000 vakcīnu.

Pilnu rakstu angļu valodā lasiet: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1774035/omicron-adapted-covid-19-vaccination-to-start-in-lithuania-next-week-ministry

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas