Lietuva plāno samazināt ēku apkures temperatūru elektroenerģijas taupības nolūkos

Lietuvas Enerģētikas ministrija ir iepazīstinājusi ar enerģijas taupīšanas plānu, kurā ir iekļauti priekšlikumi samazināt ātrumu uz automaģistrālēm, kā arī ēku apkures un dzesēšanas temperatūru, raksta Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.

Plāns, kas trešdien, 7.septembrī, tiks iesniegts Ministru kabinetam, paredz iekštelpu temperatūras pazemināšanu līdz 19 grādiem apkures sezonā, gaisa kondicionēšanas temperatūras ierobežošanu līdz 27 grādiem vasarā, tāpat arī paredzēts atslēgt karstā ūdens padevi valsts sektora ēkās.

Saskaņā ar Lietuvas Enerģētikas ministrijas paziņojumu presei valsts cenšas samazināt enerģijas patēriņu par 20%.

Uzņēmumiem, kas var strādāt attālināti, būtu jāmudina darbinieki piektdienās un pirmdienās strādāt no mājām, kas ļautu samazināt apkuri ēkās līdz 17 grādiem, norādīja ministrija.

Plāns arī paredz palielināt laika periodu, kad braukšanas ātrums uz automaģistrālēm tiks ierobežots līdz 110 km/h. Ja līdz šim noteiktais periods bija no novembra līdz martam, tad tagad tas būs no oktobra līdz aprīlim.

Ja netiks veikti taupības pasākumi, siltumenerģijas un elektroenerģijas izmaksas šogad varētu sasniegt 250 miljonus eiro. Ministrija norāda, ka pagājušajā gadā izmaksas bija 98 miljoni eiro.

Pilnu rakstu angļu valodā lasiet: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1772692/to-save-energy-lithuania-to-limit-speed-on-motorways-reduce-heating

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas