Francija tiesāsies ar pusaudzi saistībā ar nepatiesu apsūdzību strīdā par musulmaņu galvassegas nēsāšanu

Francijas premjerministrs paziņoja, ka pret pusaugu meiteni tiks ierosināta tiesvedība par to, ka viņa nepatiesi apsūdzēja direktoru, ka viņš viņai iesitis strīda laikā par tradicionālās musulmaņu galvassegas valkāšanu skolā. Skolas direktors, ievērojot Francijas likumus, pieprasīja noņemt galvassegu skolas telpās, un vēlāk saņemot nāves draudus viņš atkāpies no amata ceturtdien, 28.martā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Kopš divu skolotāju slepkavībām draudi Francijas skolām tiek uztverti ārkārtīgi nopietni.

Parīzes liceja direktors par savu lēmumu kolēģiem paziņoja e-pastā, atsaucoties uz bažām par savu un iestādes drošību. “Es aizeju pēc septiņiem … gadiem, kas pavadīti jums līdzās, un pēc 45 gadiem, kas pavadīti valsts izglītībā,” viņš rakstīja kolēģiem, pasakoties par atbalstu, ko saņēmis.

Incidentā, kas notika 28.februārī, direktors trim skolniecēm lika ievērot likumu un novilkt skolas telpās galvassegas. Divas no viņām paklausīja, bet trešā atteicās un izcēlās strīds.

Turpmākajās dienās direktors sociālajos tīklos saņēma nāves draudus,

par kuriem skola ziņoja Iekšlietu ministrijas uzticības dienestam. Prokurori paziņoja, ka saistībā ar nāves draudiem tika aizturētas divas personas.

Policisti neatrada nekādus pierādījumus, ka direktors būtu iesitis meitenei, un tagad premjerministrs Gabriels Atāls (Gabriel Attal) ir paziņojis, ka viņa tiks saukta pie atbildības par nepatiesu apsūdzību celšanu. Viņš uzsvēra valdības atbalstu tiem, kas cīnās pret sekulārisma izpausmēm izglītības iestādēs.

Gan kreisie, gan labējie politiķi pauda sašutumu par naida kampaņu internetā, paužot bažas par valdības nespēju aizsargāt skolas. Daži kritizēja valsts reakciju uz islāmistu ietekmi, savukārt citi pauda nožēlu par politisko bezdarbību, nosaucot situāciju par kolektīvu izgāšanos.

Vairākas Parīzes skolas trešdien tika slēgtas pēc tam, kad tika saņemti sprādziena draudi, sekojot pagājušajā nedēļā novērotai tendencei, kad aptuveni 30 skolas saņēma līdzīgus draudus. Lai gan uztverti nopietni, draudi rada bažas par iespējamām dezinformācijas kampaņām, kurās varētu būt iesaistīta arī Krievija.

Lasiet arī: Pēc Maskavas uzbrukuma Vidusāzijas migrantiem Krievijā izsludināta paaugstināta trauksme

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas