Centrālcietuma bēgļa meklēšanas operācijas dēļ daudzviet veidojas gari sastrēgumi

No Rīgas Centrālcietuma svētdien izbēgušā vīrieša meklēšanas operācijas dēļ daudzviet Latvijā veidojas gari sastrēgumi, liecina aģentūras LETA un aculiecinieku novērojumi.

Jau ziņots, ka bēgļa notveršanai atbildīgie dienesti visā valstī īsteno operāciju “Slazdi”. Tās laikā var tikt ierobežotas citu personu ikdienas gaitas, kā arī var tikt pārmeklēti transportlīdzekļi un veiktas citas neikdienišķas darbības.

Aģentūras LETA novērojumi liecina, ka automašīnu pārbaudes notiek gan Rīgā, gan arī dažādos Latvijas reģionos, pārsvarā pārbaudot tos transportlīdzekļus, kuri dodas prom no Rīgas. Šī iemesla dēļ daudzviet jūtami kavējas satiksme un ir izveidojušies ievērojami sastrēgumi.

Tikmēr Valsts policija un iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām drošības pārbaudēm.

Kā ziņots, svētdien ap plkst.13.45 no Rīgas Centrālcietuma izbēdzis 1993.gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kurš bija apcietināts par slepkavības mēģinājumu, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Vīrietis ir aptuveni 1,70 metrus garš, bija ģērbies tumšā kreklā, tumšos šortos un tumšos apavos ar baltu zoli. Pārvietojoties viņš, iespējams, klibo.

Ikvienu, kuram ir zināma Kovaļova iespējamā atrašanās vieta, policija lūdz zvanīt pa tālruni 110. Likumsargi brīdina, ka bēglis var būt bīstams, tāpēc nekādā gadījumā nevajag mēģināt viņu aizturēt pašu spēkiem.

Lasiet arī: No Rīgas Centrālcietuma izbēdzis ieslodzītais

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas