LU izsludina konkursu uz rektora amatu

Latvijas Universitātes (LU) Komunikācijas departaments informē: pirmdien, 25.septembrī, oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis ticis izsludināts starptautisks konkurss uz šīs “Latvijas nacionālās, vadošās un ietekmīgākās augstskolas” rektora/-es amata vietu.

Augstākās izglītības likums noteic, ka viena persona nevar pretendēt uz rektora amatu vairāk par diviem izpildes termiņiem. Pašreizējam LU rektoram profesoram Indriķim Muižniekam šis ir jau otrais izpildes termiņš, kas tuvojas noslēgumam.

Pretendentiem/-ēm tiek izvirzītas šādas pamatprasības. Vajadzīgs zinātnes doktora grāds kādā no LU stratēģiskās specializācijas jomām un nevainojama reputācija (kas nozīmē, ka nav iemesla pamatotām šaubām par pretendenta/-es nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo); vadības pieredze augstākās izglītības un zinātnes jomā ne mazāk kā 8 gadi – tajā skaitā augstākās izglītības un zinātnes institūciju, to iestāžu vai struktūrvienību vadībā ne mazāk kā 4 gadi.

Tāpat nepieciešama pieredze starptautisku stratēģisku partnerību veidošanā un attīstības vai pētniecības projektu vadībā; zinātnes vadības pieredze un sasniegumi zinātnē starptautiskā līmenī (publikācijas starptautiskos izdevumos, dalība pētniecības projektos);

privātā vai publiskā finansējuma piesaistes pieredze

pētniecībā un inovācijās; latviešu un angļu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī.

Tāpat rektora amata pretendentiem/-ēm ir izvirzītas papildprasības: izpratne par zinātnes universitātes darbību regulējošiem normatīvajiem aktiem; akadēmiskā darba pieredze; pieredze augstākās izglītības institūcijas attīstības stratēģijas izstrādē un īstenošanā; izpratne par Eiropas izglītības telpas kvalitātes nodrošināšanas procesiem; profesionālā pilnveide augstākās izglītības vadības un kvalitātes nodrošināšanas jomā; komunikācijas un argumentācijas prasmes, orientācija uz attīstību un rezultātu sasniegšanu; pieredze pārmaiņu vadībā akadēmiskajā vidē.

Saskaņā ar LU Vienoto darba samaksas kārtību un budžetu, 

atalgojums – sākot no 11 935 eiro mēnesī

pirms nodokļu apmaksas. 

LU rektora amata pretendenti/-es pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2023.gada 26.oktobrim. Pēc tam LU personāldaļa izvērtēs, vai kandidatūra atbilst noteikumiem. 

Lasiet arī: ECT nesaskata pārkāpumus lēmumā par pāreju uz mācībām latviešu valodā mazākumtautību vidusskolās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas