Šonedēļ daudzviet gaidāms lietus, pirmdien – pat krusa

Aizvadītajā nedēļā valsts lielākajā daļā bieži lija, vietām stipri un tika novērots pērkona negaiss, atgādina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Šonedēļ laikapstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība.

Tādēļ ir gaidāms lietains laiks, dažviet tiks novērots pērkona negaiss un stipra lietusgāze, kā arī brīžiem vējš pastiprināsies un būs brāzmains. Atsevišķos rajonos naktīs un rīta stundās veidosies migla, dūmaka. Taču naktis un dienas kļūs mazliet siltākas, dienās vietām termometra stabiņam pakāpjoties līdz +25 grādu (pēc Celsija) atzīmei.

Vienlaikus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izplatījis brīdinājumu par to, ka pirmdienas vidū vietām, sākot no valsts rietumiem, veidosies pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām līdz 15-17 metriem sekundē.

Iespējama arī krusa.

Pērkona negaiss un lietusgāzes turpināsies līdz vakaram. Dažviet iespējama zemāku teritoriju applūšana, brīdina VUGD. 

Centrs ziņo, kas pirmdien, mākoņiem mijoties ar sauli, gaidāms īslaicīgs lietus, lokāli tas būs stiprs, iespējams arī pērkona negaiss. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas negaisa laikā kļūs brāzmains. Gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem, bet austrumu rajonos būs par kādu grādu siltāk.

Gan otrdien, gan trešdien būs lielākoties mākoņains laiks, tomēr brīžiem arī skaidrosies un uzspīdēs saule.

Nedēļas vidus būs nokrišņiem bagāts

– otrdien rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus, vietām stiprs, savukārt trešdien daudzviet ilgstoši līs, kā arī abās dienās iespējams pērkona negaiss. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas otrdien kļūs brāzmains.

Trešdienas naktī gaisa temperatūra pieturēsies +11…+17 grādu robežās, bet nakts uz otrdienu mākoņu ietekmē būs siltāka, termometra stabiņam nenoslīdot zem +15…+20 grādu atzīmes. Dienās lielā daļā teritorijas gaisa temperatūra sasniegs +20…+25 grādus.

Aktīva ciklonu darbība liecina, ka arī nedēļas otrajā pusē laiks saglabāsies lietains, vietām ducinās pērkons un vējš dažbrīd kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra gan naktīs gan dienās celsies vēl par pāris grādiem, dienās vietām gaisam iesilstot līdz +24…+26 grādiem.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas