Kims Čenuns beidzot tiekas ar Putinu Krievijā

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, 13.septembrī, tikās retā, bet nozīmīgā samitā, kurā viņi apsprieda militārus jautājumus, karu Ukrainā un iespējamo Krievijas palīdzību slepenās komunistiskās valsts satelītu programmai, ziņo Reuters.

Kims Čenuns pēc ierašanās ar vilcienu no Ziemeļkorejas apmeklējis Krievijas moderno Vostočnija kosmodromu. Ekskursijas laikā Kims interesējies par raķetēm, kamēr Vladimirs Putins viņu izvadāja pa objektu.

Pēc ekskursijas abi līderi iesaistījās plašās diskusijās ar saviem ministriem un tikās arī privāti – divatā aci pret aci.

Pēc tam viņi baudīja bagātīgas pusdienas, mielojoties ar krievu pelmeņiem ar Kamčatkas krabjiem, storēm ar sēnēm un kartupeļiem.

Maltītes laikā Kims teica tostu par Putina labklājību, “lielās Krievijas” triumfu un ilgstošo draudzību starp Ziemeļkoreju un Krieviju. Viņš arī pauda pārliecību par Krievijas uzvaru tās

“svētajā cīņā” ar Rietumiem Ukrainas konfliktā “lai sodītu lielo ļaunumu”.

Vēlāk intervijā Putins norādījis, ka militārā sadarbība tika apspriesta, bet neatklāja konkrētas detaļas. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Kremlis paziņojis, ka jutīgi jautājumi tika risināti privāti, nevis apspriesti publiski.

Kā arī uz krievu žurnālistu jautājumu, vai Krievija palīdzēs Kimam būvēt satelītus, Putins atbildējis: “Tāpēc jau mēs šeit ieradāmies.”

Līderu turpmākie plāni Kima Čenuna vizītes laikā iekļauj militāro un civilo aviācijas rūpnīcu apmeklējumu Komsomoļskā pie Amūras un Krievijas Klusā okeāna Jūras kara flotes aplūkošanu Vladivostokā.

Lasiet arī: Kims Čenuns dodas pilna mēroga vizītē uz Krieviju, apgalvo Kremlis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas