Maršruts nedēļas nogalei: Sporta aktivitātes, gardi ēdieni un koncerti Siguldā

Sestdien Bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda pirmo reizi Latvijā tiks aizvadīts Pasaules junioru čempionāts skeletonā, savukārt Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks Eiropas Gastronomijas reģiona atklāšanas pasākums Ziemas garšu svinēšana, kurā gaidīts ikviens, kurš novērtē izcilu ēdienu, lielisku mūziku un labu atmosfēru. Tāpat visi aktīvās atpūtas cienītāji aicināti izmantot Siguldas slēpošanas trašu piedāvājumu, vēsta Siguldas novada domes pārstāve Ginta Zīverte.

Sestdienas bagātīgo aktivitāšu piedāvājums sāksies jau plkst.8.00 no rīta, kad Siguldas Pilsētas trasē tiks aizvadīts Latvijas kausa kalnu slēpošanā pirmais posms. Sacensībās startēt aicināti pieaugušie un jaunieši no 12 gadu vecuma.

Savukārt plkst.10.00 ikviens adrenalīna un sporta cienītājs aicināts atbalstīt skeletonistus Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas Pasaules junioru čempionātā skeletonā, kas Latvijā tiks aizvadīts pirmo reizi. Bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda pulcēsies vairāk nekā 50 pasaules labākie jaunās paaudzes sportisti no 20 valstīm.

Latviju sacensībās pārstāvēs Ivo Šteinbergs, Krists Netlaus, Kristaps Zeila, Dārta Zunte un Endija Tērauda. Pasākuma vietā būs pieejama karsto ēdienu un dzērienu bufete, visas dienas garumā skatītājus izklaidēs DJ. Sacensības starta un finiša zonās būs iespējams vērot uz lielā ekrāna. Ieeja pasākumā – bez maksas, norāda Zīverte.

Plkst.12.00 gardēži un izcilas atpūtas cienītāji gaidīti Livonijas ordeņa Siguldas pilī, lai lieliskā atmosfērā atklātu Eiropas Gastronomijas reģionu pasākumā Ziemas garšu svinēšana.

Pasākuma laikā līdz plkst.16.00 apmeklētāji aicināti izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus. Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos seši Rīgas-Gaujas reģiona restorāni: Valmiermuižas alus virtuve un šefpavārs Dzintars Kristovskis, Ostas Skati un šefpavārs Ingmārs Ladigs, Mālpils muiža, šefpavāre Aija Gabrāne – Kungu Rija un šefpavārs Gvido Skoboļevs – Bīriņu Pils. Tā pat būs šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns Garšas Frekvece un šefpavārs Vadims Jevsejevs.

«Gardēžiem būs iespēja mieloties ar alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem ziemas gardumiem, vēsta Zīverte.

Ēdienu cenas – no trīs līdz pieci eiro. Par autentisku mūzikas sajūtu gādās izcilas latviešu grupas – no plkst.12.05 līdz plkst.13.45 uzstāsies Iļģi, savukārt no plkst.14.00 līdz 16.00 pasākumu pieskandinās Auļi. Ieeja – bez maksas.

Nedēļas nogalē Sigulda aicina arī ziemas prieku baudītājus – darbosies gan Fischer Slēpošanas centrs distanču slēpošanas cienītājiem, gan Siguldas Pilsētas trase, Reiņa trase, Kaķīškalns un Kordes trase kalnu slēpošanas un snovborda piekritējiem.

Ref:224.000.103.297

Saistītie raksti

1 komentārs

  1. Kā saprast dzīvā mūzika?Kāda mūzika pieskaitāma beigtajai vai mirušai?Latvijā žurnālisti ieviesuši dažādus ,atvainojiet,stulbus teicienus.piemēram:koncerts būs dzīvajā,bet kāds tad būtu mirušajā?Kurš varētu paskaidrot?

ATBILDĒT

Lūdzu, ievadiet savu komentāru!
Lūdzu, ievadiet savu vārdu šeit

Ziņas